Nyheter

Nytt forum ska stärka branschen

Svensk turism går bäst i Europa och tillväxten i besöksnäringen ökar rekordsnabbt. Nu skapar näringsministern ett dialogforum för att ytterligare stärka branschen.

Publicerad 19 maj 2016
Therese Guovelin. Foto: Stig Hammarstedt
Therese Guovelin.
Foto: Stig Hammarstedt

Att besöksnäringen nu får ett eget dialogforum är viktigt och bra, tycker Therese Guovelin, Hotell- och restaurangfackets förbundsordförande.
– Det är också naturligt att vår bransch på det här sättet jämställs med industrin. Vi är en framtidsbransch och det är roligt att näringsministern ser detta.

Ett mål med dialogforumet är att lägga grunden för samarbete som både gynnar branschen och skapar fler jobb. Närings- och innovationsminister Mikael Damberg vill skapa bättre förståelse för hur man ska ta tillvara besöksnäringens potential framöver. Det skriver han i inbjudan till det första mötet, som sker i dag, den 19 maj.

Inför mötet har deltagarna fått tala om vilka frågor de vill ta upp. Hotell- och restaurangfacket vill bland annat diskutera kompetensförsörjningen.
– Det handlar både om hur vi ska få fler att söka sig till branschen och hur vi ska skapa förutsättningar för ett livslångt lärande, så att människor väljer att stanna kvar. Vi vill också lyfta frågan om en sund utveckling med bra villkor i branschen, säger Therese Guovelin.

Besöksnäringens dialogforum kommer att samlas två gånger per år. De inbjudna är ett 20-tal aktörer, däribland Hotell- och restaurangfacket, Visita, Tillväxtverket och Svensk Handel.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här