Nyheter DROGER

Nolltolerans och utbildning på O’Learys

Restaurangkedjan O’Learys startade sin egen utbildning i hur man före­bygger narkotikamissbruk. Stevan Stojadinović och Michelle Hansson pratar risker och håller ögonen öppna.

Publicerad 5 september 2018
Nolltolerans och utbildning på O’Learys
På Stevan Stojadinovićs och Michelle Hanssons arbetsplats är det varken problem med fylla eller droger. Foto. Rebecka Uhlin

Till O’Learys i Gustavsberg kommer folk från hela skärgårdskommunen Värmdö.
– Vi jobbar aktivt på att vara en familjerestaurang där alla känner sig välkomna. Personalen ska också känna sig trygg. Då måste vi ha nolltolerans för fylla och knark, säger Michelle Hansson som är driftansvarig.
Under kvällarna jobbar hon mest i baren, medan restaurangchefen Stevan Stojadinović är överallt och hjälper till där det behövs.

Restaurangen har inte problem med vare sig fylla eller droger ­betonar de, och jämför med brandskydd. Om det skulle hända något måste man veta vad man ska göra.
O’Learys säkerhetschef Anders Gull­­ström satt i projektrådet för Krogar mot knark. När projektet började gå på sparlåga startade kedjan en egen utbildning.

Kursen finns på intranätet och alla anställda på O’Learys måste gå den. Innehållet motsvarar delvis den första dagen av utbildningen som ingår i Krogar mot knark.
Anders Gullström ser fördelar med att företaget driver utbildningen själva.
– Vi har restauranger i 90 kommuner. När vi var med i projektet kom bara 50 av våra restauranger med, eftersom det inte drevs över hela landet. Nu får alla utbildningen.

Efter två år får de anställda gå om utbildningen igen, berättar Stevan Stojadinović.
– Det är bra att bli påmind om att det är en potentiell fara som man behöver prata om så mycket som möjligt.

Det finns dessutom en fördjupande endagskurs som minst tre personer på arbetsplatsen ska gå. Några av dem ska ha en nyckel­roll som till exempel driftschef. Efter det blir arbetsplatsen certifierad.
Michelle har gått steg två i O’Learys utbildning, en heldag.
– Det var jättebra. Polisen var där och berättade. Man kunde byta erfarenheter med folk från O’Learys i hela landet. En teatergrupp spelade upp scenarier som man fick vara med i. Utbildningen tar också upp vad man ska göra om man tror att en arbetskamrat har ett beroende.

Vissa är inte så smidiga. Någon la upp en joint på bardiskenMichelle Hansson, driftsansvarig

Efter att ha gått kursen har Michelle blivit mer uppmärksam på tecken på narkotikapåverkan. Ögonen blir inte hängiga på samma sätt som av alkohol.
– Vissa är inte så smidiga. Någon la upp en joint på bardisken, en annan fick upp en kokainpåse samtidigt med plånboken.

Fyra förebyggande tips från O’Learys

  1. Utbilda hela personalen, även om ni inte tycker att det finns problem.
  2. Håll koll på toaletterna, var uppmärksam på om någon stannar för länge.
  3. Skaffa inte skåp för mobilladdning. De kan utnyttjas för att lämna narkotika.
  4. Ta bort gömställen, exempelvis i ventilationsrör.

Misstänker de att någon har använt narkotika kan de fråga hur personen mår eller möjligen säga »du verkar påverkad«. Nio av tio vill inte ta fajten utan går. Det tionde fallet kan ha fått ett konstgjort självförtroende av kokain. I det läget kontaktar de polisen.
Stevan skulle gärna se ett tätare samarbete med polisen.
– Civilpoliser som kommer på besök vore bara positivt, säger han.

Michelle pratar om narkotika med de andra unga i personalen och berättar om riskerna. Kanske fick hon mer information än de som är tonåringar nu, funderar hon.
– Varje år kom organisationen »Knark är bajs« till vår skola. Då skrattade vi, men kanske var det början till att jag i dag har noll, noll, noll tolerans mot knark.

Nyheter ARBETSMARKNAD

Studie: Så diskrimineras arbetssökande

Det pågår etnisk diskriminering i den svenska restaurangbranschen. Det menar forskare vid statliga IFAU, efter att ha låtit fiktiva personer söka jobb i branschen.

Publicerad 15 februari 2019 Kommentera
Studie: Så diskrimineras arbetssökande
Forskare har undersökt vilka som kallas till anställningsintervju. Foto: Mostphotos

Statistik visar att arbetslösheten bland utrikesfödda är högre än bland inrikesfödda.
En del av den skillnaden kan förklaras med diskriminering, i alla fall i restaurangbranschen. Det menar forskare vid det statliga forskningsinstitutet IFAU.

I studien skickade forskarna fiktiva ansökningar till kaféer och restauranger som sökte folk.
De sökande fick bakgrund i olika länder, men samma ålder och ungefär samma erfarenheter. Forskarna noterade sedan i vilken utsträckning de sökande blev kallade till intervjuer.

Diskrimineringen slår olika hårt mot olika grupper bland de utrikesfödda.

Kåre Vernby. Foto: IFAU

Resultatet var entydigt: personer från Somalia och Irak har betydligt lägre chanser att få komma på intervju än identiska sökande från Sverige eller Polen.
– Det var tyvärr inte särskilt förvånande. Tidigare svenska studier har visat att utrikesfödda diskrimineras, men vår är den första som visar att diskrimineringen slår olika hårt mot olika grupper bland de utrikesfödda, säger Kåre Vernby som är en av forskarna bakom studien.

Forskarna ville också undersöka om det fanns något de sökande själva kan göra för att bli mer attraktiva.
En del av de fiktiva personerna fick därför svenskt medborgarskap medan andra fick tidigare arbetslivserfarenhet från restaurangbranschen. Det visade sig dock att inget av detta nämnvärt förbättrade chanserna att få komma på intervju.

Fakta från studien

  • 21 procent av de svenskfödda och 17 procent av de födda i Polen fick positiva svar.
  • De sökande med ursprung i Irak blev kallade i 10 procent av fallen, medan motsvarande andel bland de somaliska sökande bara var 5 procent.
  • Kvinnor kallades oftare till intervju än män, oavsett födelseland.
  • Lägst chans hade somaliska män. Endast 2,5 procent av dem fick en inbjudan till intervju.

Källa: ”Etniska hierarkier och diskriminering på arbetsmarknaden”, IFAU.

Forskarna lät också en del av de fiktiva jobbsökarna nämna att de var religiöst engagerade.
Resultatet förvånade något, säger Kåre Vernby. Det visade sig att det minskade kallelserna för de svenskfödda, medan religiös aktivitet inte är till nackdel för utrikesfödda.
– Det hade vi inte räknat med. Det är svårt att säga vad det beror på. Socialpsykologisk forskning kring stereotyper har visat att det kan vara en fördel att passa in i stereotypen. Att vara religiöst aktiv och född Sverige kan eventuellt uppfattas som lite avvikande i det sekulära Sverige, medan det passar in i stereotypa bilden av någon från till exempel ett muslimskt land. Det skulle dock behövas mer forskning om detta innan några säkra slutsatser kan dras.

Kåre Vernby tror inte att etnisk diskriminering är unikt för restaurangbranschen.
Men eftersom det är en bransch dit många unga och utrikesfödda söker sig får det stor effekt.
– Förekommer det diskriminering i den här branschen så påverkar det väldigt många, säger han.

Nyheter RESOR

HRF granskar sina resekostnader

Hotell- och restaurangfacket har gjort en genomgång av ledningens resor de senaste tre åren. ”Det ställs, helt korrekt, höga krav på oss att vi agerar med måttfullhet.” Det säger Malin Ackholt, ordförande.

Publicerad 11 februari 2019 Kommentera
HRF granskar sina resekostnader
Malin Ackholt, ordförande, är den i HRF:s ledning som oftast reser utanför Norden. Foto: Peter Jönsson, Olexandr Bychykhin/Istockphoto

Med anledning av Aftonbladets granskningar av resor inom fackförbund har HRF gjort en genomgång av ledningens resor. Där framgår att det i huvudsak är ordförande Malin Ackholt som reser utrikes.

I Hotell- och restaurangfackets resepolicy framgår att man ska tänka på klimatet, hellre välja tåg än flyg, göra kostnadsmedvetna val och i första hand välja ekonomiklass på flyget.

Malin Ackholt har vid två tillfällen 2018 valt att flyga business class.
– Det är tillåtet enligt vår policy om det är långa resor. Vi gör alltid en avvägning när vi bokar. Det ska vara effektivt, både vad gäller tidsåtgång och omställningstid. Vi gjorde bedömningen att business class var det rimligaste vid de här tillfällena, också ur ett arbetsmiljöperspektiv.

Kan du förstå om det sticker i ögonen?
– Jag är övertygad om att medlemmarna anser att det ska vara så kostnadseffektivt som möjligt, men jag tror också att de har förståelse för att resor ibland måste ske på annat sätt. Det viktigaste är att vi kan redovisa varför vi har fattat de besluten.

Enligt genomgången har Malin Ackholt gjort sex resor 2018. Fyra av dem var inom Europa.
De resor som skedde med business class gick till Bali, där det hölls ett styrelsemöte i världsfacket IUL:s hotell- och restaurangsektor HRCT samt Las Vegas, där det amerikanska systerfacket UFCW hade kongress.

Vad får medlemmarna ut av HRF:s internationella engagemang?
– Vår verksamhet är global. Mycket som påverkar våra medlemmars vardag beslutas i Bryssel. Det är oerhört viktigt att vi är med och påverkar på internationell nivå.

Aftonbladets granskning

Här hittar du Aftonbladets artikelserie ”Facktopparna”.

Kommer ni att se över resepolicyn?
– Jag tror att HRF alltid ska vara uppmärksamt på våra styrande dokument. Alla policyer ses över årligen eller åtminstone varje kongressperiod.

Nyheter EU-val

”Viktigaste EU-valet på decennier”

LO laddar återigen för valkampanj. Planen är att prata EU-val med 150 000 medlemmar – och helst få dem att rösta på sin kandidat, Johan Danielsson. LO kallar det kommande EU-valet för det viktigaste på decennier.

Publicerad 8 februari 2019 Kommentera
”Viktigaste EU-valet på decennier”
Söndagen den 26 maj är det val till EU-parlamentet. Både LO och HRF valkompanjar. Foto: Michael Erhardsson/Mostphotos, Colourbox

Inför riksdagsvalet i höstas storsatsade Hotell- och restaurangfacket och de andra LO-förbunden. Nu är det dags igen. I veckan presenterade LO sin valplattform inför EU-valet i maj.

Under parollen ”Ta tillbaka kontrollen, trygghet för vanligt folk” pekar LO ut en rad områden där man vill se politik som främjar arbetare, till exempel stärkt rätt att organisera sig fackligt och mer prioriterat arbetsmiljöarbete.

Valet handlar också om att bekämpa den högerextrema trend som blåser genom Europa, sade LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson när plattformen presenterades.
– Detta är det viktigaste EU-valet på decennier. Det handlar om ett val mellan det demokratiska Europa, som många i Sverige vill ha, och ett högerextremt Europa med inslag av nationalistiska och fascistiska partier.

Ur LO:s valplattform

  • Företag som stadigvarande bedriver verksamhet i Sverige ska fullt ut underkastas svenska regler. Kontrollen ska ske där arbetet utförs.
  • EU-samarbetet ska prioritera att stärka arbetstagarnas möjlighet att organisera sig fackligt.
  • Det förebyggande arbetsmiljöarbetet ska ges särskild prioritet.
  • Andelen otrygga anställningar och ofrivilliga deltider måste minska. Heltid ska vara norm i hela EU.
  • EUs jämställdhetsstrategi måste lyfta kvinnors situation på arbetsmarknaden med målet att minska andelen otrygga anställningar och ofrivilliga deltider.

Läs hela LO:s valplattform här.

LO har också ställt sig bakom en egen kandidat till EU-parlamentet, Johan Danielsson. Han är till vardags EU-samordnare på LO, och står nu på Socialdemokraternas lista.

Daniel Jernström
Daniel Jernström. Foto: Rebecka Uhlin

Planen är att prata EU-val med 150 000 LO-medlemmar. Hotell- och restaurangfackets mål är att nå 5 000 av dem. Det berättar förbundets valledare Daniel Jernström.
– Det är ganska likt valplanen vi hade nu till riksdagsvalet. Vi ska genomföra en samtalskampanj. Målet är att prata med 5 000 medlemmar, varav 4 000 ska vara enskilda samtal eller telefonsamtal.

Syftet är dels att uppmärksamma medlemmarna på EU-valet, och dels att få fler att rösta på Socialdemokraterna och LO:s kandidat, säger Daniel Jernström.
– Vi vill ju att Johan Danielsson ska bli vald. Vi behöver folk i EU som bevakar våra intressen. Men vi vill också att fler ska gå och rösta. Det är inte alla som ens vet om att det är val.

Fråga om jobbet.
155
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här