Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Motsägelsefullt om jobben 2016

Arbetsgivarna tror att jobben kommer att minska i hotell- och restaurangbranschen. Det visar den senaste arbetsmarknadsbarometern från Manpower. Men från Arbetsförmedlingen kommer andra budskap.

Publicerad 10 december 2015

Det är prognosen för första kvartalet 2016 som visar att arbetsgivarna i hotell- och restaurangbranschen är pessimistiska när det gäller jobben. Jämfört med förra året har sysselsättningstrenden, det vill säga hur arbetsgivarna tror att sysselsättningen kommer att utvecklas, minskat med 20 procentenheter.
– Att den konjunkturkänsliga hotell- och restaurangbranschen går ner kan innebära att det finns fog för oro inför fortsättningen på 2016, säger Lars Forseth, vd för Manpower Group i Sverige.

Samtidigt visar Arbetsförmedlingens prognos för 2016 och 2017 att jobben kommer att öka, främst i den del av privata tjänstesektorn som är beroende av privat konsumtion. Dit hör till exempel hotell- och restaurangbranschen, där många nya jobb väntas tillkomma. Arbetsförmedlingens prognos bygger bland annat på intervjuer med över 10 000 privata arbetsgivare.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här