Nyheter Startsidan
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Lång kamp gav arbetsskor på Gothia towers

I åtta år har huvudskyddsombudet Satu Söderström kämpat för att personalen på hotell Gothia towers ska få arbetsskor. Nu har hotelledningen gått med på att subventionera skoköp till alla anställda.

Publicerad 4 december 2009

Halkolyckor och belastningsskador på grund av dåliga skor är vanliga arbetsmiljöproblem i hotell- och restaurangbranschen. Så var det även på hotell Gothia towers i Göteborg, vilket fick huvudskyddsombudet Satu Söderström att reagera.
– De flesta i vår bransch har tunga jobb och står och går hela dagarna. Men trots det är det ovanligt att arbetsgivare erbjuder ordentliga skor, som man gör i de flesta andra LO-branscher.

Efter åtta års ihärdigt arbete har hon lyckats. Hotellets ledningen har gått med på att erbjuda alla anställda bidrag till arbetsskor, oavsett anställningstyp eller avdelning. Satu säger att det främst är tack vare att personalen varit noga med att rapportera in alla tillbud och olyckor som inträffat under åren. Underlaget har hon sedan kunnat använda sig av i diskussioner med arbetsgivaren.
– När vi hade statistiken var det inte så mycket att orda om. Det ligger ju i allas intresse, både de anställdas och ledningens, att olyckorna blir färre och sjukskrivningarna minskar. Dessutom är ergonomiska och halkresistenta arbetsskor avdragsgilla för arbetsgivaren.

Tidigare fick Gothias kockar, diskare och lagerarbetare sina skor subventionerade. I januari kommer ytterligare runt 250 anställda att få möjlighet att köpa arbetsskor. Arbetsgivaren betalar hälften av kostnaden för skorna.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.