Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Krog som vägrade anställa gravid stämd i AD

En kvinna som sökte ett servitrisjobb på en krog i Örebro fick kalla handen när hon berättade att hon var gravid. Nu har DO stämt restaurangen, i fredags möttes de i Arbetsdomstolen.

Publicerad 18 februari 2011

Våren 2010 sökte kvinnan, som har både utbildning och erfarenhet från restaurangbranschen, ett utannonserat jobb som servitris på Örebrokrogen. Hon blev kallad på intervju, och under den bestämdes att kvinnan skulle provjobba flera dagar under kommande vecka. Så långt allt gott. Men när kvinnan berättade att hon var gravid förändrades situationen. Enligt stämningen sade arbetsgivaren då att han inte längre var intresserad av att anställa henne, eftersom hon ändå skulle vara föräldraledig inom kort. Detta upprepade han några dagar senare i ett telefonsamtal med kvinnan. Tjänsten gick i stället till en annan person.

Diskriminering, anser DO som har stämt restaurangen till Arbetsdomstolen. DO kräver nu att arbetsgivaren betalar kvinnan sammanlagt 210 000 kronor i diskrimineringsersättning och skadestånd. Förhandlingarna hölls i fredags, och dom i målet väntas den 31 mars.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här