Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Uppsagd gravid får 50 000

En arbetsgivare i Sörmland får betala 50 000 kronor till en före detta anställd. Kvinnan mådde dåligt på grund av sin graviditet och kunde inte jobba sitt helgpass. Då blev hon uppsagd.

Publicerad 3 maj 2010

En ung kvinna var visstidsanställd på ett värdshus i Sörmland. Hon blev gravid och mådde vid ett tillfälle så dåligt att hon inte kunde jobba en helg. När hon pratade med arbetsgivaren efter helgen så fick hon höra att hon var uppsagd.

Kvinnan var inte medlem i HRF, men hon anmälde saken till Diskrimineringsombudsmannen som utredde frågan. DO anser att hon utsatts för könsdiskriminering. Arbetsgivaren har hela tiden förnekat diskriminering, men går ändå med på att förlikas i saken.
Nu har DO och arbetsgivaren ingått en förlikning som innebär att kvinnan får 50 000 kronor.

– Många kvinnor stöter på svårigheter i arbetslivet när de blir gravida eller ska vara föräldralediga, särskilt när det gäller att få eller att behålla ett jobb. Ofta är det unga kvinnor med osäkra anställningsförhållanden som blir av med jobbet säger diskrimineringsombudsman Katri Linna i ett pressmeddelande.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.