Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Krog kan få böta för kladdig pärm

Några kluddiga anteckningar i en pärm duger inte som arbetsmiljöarbete. Det konstaterar Arbetsmiljöverket, och hotar nu Göteborgskrogen Stars N Bars med vite om flera arbetsmiljöproblem inte rättas till.

Publicerad 27 oktober 2011

Kravet kommer efter att Arbetsmiljöverket i flera år påpekat brister på krogen. En del av kritiken handlar om praktiska saker, som att det saknas ögonspolning och skyddsglasögon i diskrummet samt att det inte finns brandfilt och lock till krogens fritös. Arbetsmiljöverket anmärker också på att all personal inte fått utbildning i hur de ska lyfta och bära på ett skonsamt sätt, och att krogen saknar skriftliga rutiner för systematiskt arbetsmiljöarbete.
Vid senaste inspektionen, i somras, hittade inspektörerna visserligen en pärm under bardisken där detta skulle finnas. I och för sig en bra placering, konstaterar inspektörerna, men skriver att pärmen i övrigt bara innehöll personalens egna kladdanteckningar.

Senast den 15 november ska bristerna vara åtgärdade. Annars riskerar Stars N Bars att få betala 20 000 kronor i vite.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.