Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Krog kan få böta för kladdig pärm

Några kluddiga anteckningar i en pärm duger inte som arbetsmiljöarbete. Det konstaterar Arbetsmiljöverket, och hotar nu Göteborgskrogen Stars N Bars med vite om flera arbetsmiljöproblem inte rättas till.

Publicerad 27 oktober 2011

Kravet kommer efter att Arbetsmiljöverket i flera år påpekat brister på krogen. En del av kritiken handlar om praktiska saker, som att det saknas ögonspolning och skyddsglasögon i diskrummet samt att det inte finns brandfilt och lock till krogens fritös. Arbetsmiljöverket anmärker också på att all personal inte fått utbildning i hur de ska lyfta och bära på ett skonsamt sätt, och att krogen saknar skriftliga rutiner för systematiskt arbetsmiljöarbete.
Vid senaste inspektionen, i somras, hittade inspektörerna visserligen en pärm under bardisken där detta skulle finnas. I och för sig en bra placering, konstaterar inspektörerna, men skriver att pärmen i övrigt bara innehöll personalens egna kladdanteckningar.

Senast den 15 november ska bristerna vara åtgärdade. Annars riskerar Stars N Bars att få betala 20 000 kronor i vite.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här