Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Kökskontroll i Jönköping gav många anmärkningar

Under förra året kontrollerade Jönköpings livsmedelsinspektörer nästan alla stadens konditorier, kaféer och julbord. Resultatet - en hel del anmärkningar.

Publicerad 7 januari 2011

Risken för att bli magsjuk under en fika i Jönköping borde vara tämligen liten just nu. Under förra året storsatsade nämligen kommunen på livsmedelshygien, vilket resulterade i kontroller på sammanlagt 86 kaféer, bagerier, konditorier och julbord.

Flest anmärkningar fick stadens konditorier och bagerier. Hela 75 procent underkändes vid den första kontrollen, och resterande 25 procent fick mindre anmärkningar. Sammanlagt noterades 133 brister fördelat på 23 ställen. De flesta rörde separering, märkning av varor och rengöring.

Då klarade sig både kaféer och julbord bättre. Av 45 besökta kaféer klarade sig 13 helt utan anmärkning, medan 19 ställen fick mindre anmärkningar och 13 underkändes. Av 17 kontrollerade julbord klarade sig 10 helt utan anmärkning och bara 3 ställen underkändes. De vanligaste bristerna rörde egenkontroll och temperaturhållning.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här