Nyheter VAL 2022

Johannes vill se långsiktig politik

Johannes Gustafsson hoppas att valet kommer att handla om långsiktig politik snarare än frågan som för stunden är i ropet. – Det är synd om valet avgörs på kortsiktiga populistiska saker snarare än att trygga landet.

Publicerad 22 augusti 2022
Johannes vill se långsiktig politik
– Det låter klyschigt, men det är något man bör eftersträva, säger Johannes Gustafsson om sin valaffisch. Bilden är ett montage. Foto: Daniel Nilsson, Mostphotos

Han förväntar sig ett tufft val med jämnt mellan blocken. Men Johannes Gustafsson kommer aldrig att strategirösta.
– Jag röstar alltid på dem jag tycker representerar mig bäst. Min röst är min röst. Jag tänker inte på valutgången. Jag har aldrig förstått dem som strategiröstar.

Vilken fråga är viktigast för dig?
Att vi säkrar upp svensk välfärd och trygghetssystemen. Jag hoppades att pandemin skulle vara ett wake up-call. Man ser att äldrevård och vård inte funkar. Skolan har förfallit på grund av bristande resurser. Det ser man som fackligt aktiv. Det är för lite kontroll och för mycket pengar som hamnar i företag som jagar vinster. Jag tycker att statens pengar ska gå till statligt kontrollerade verksamheter.

Johannes Gustafsson

  • Ålder: snart 40
  • Gör: Instruktör på Casino Cosmopol
  • Bor: Malmö

Hur vet du var din röst ska hamna?
Jag läser partiprogrammen från de partier som jag tycker känns seriösa. Nu är det några år sedan jag läste SD:s, det intresserar mig inte. Och KD känns mer och mer som ett hittepåparti. Generellt hamnar min röst mellan två partier. Inför det här valet kommer jag att bestämma mig sent. Jag vill se vad de har för planer långsiktigt. Jag tror man ska undvika snabba sociala medier-inlägg.
Tyvärr har många av våra folkvalda tappat bort sig. Det handlar mer om att vara populär, i stället för att ha en ordentlig diskussion. De har glömt att de representerar oss. Det är inte ett jobb som alla andra.

Vad skulle det stå på din valaffisch?
Allas lika rätt i samhället! Det låter klyschigt men det är något man bör eftersträva.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här