Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

HRF tappade 2 700 medlemmar

Den sista december 2009 hade Hotell- och restaurangfacket 35 877 medlemmar. Det är en minskning med 2 700 på ett år. Samtidigt ökade antalet enskilt anslutna i a-kassan.

Publicerad 15 januari 2010

Under 2009 lämnade 2 700 medlemmar HRF. I december månad valde 462 personer att gå med i förbundet. Samtidigt lämnade 455 HRF, varav 95 gick över till andra fackförbund.
– Vi skulle behöva 700-800 nya medlemmar per månad för att vända tappet, säger Rolf Jerling, controller på HRF.
I Karlstad och Stockholm är medlemstappet mindre än i förbundets övriga avdelningar. En orsak till det kan vara att dessa avdelningar arbetat aktivt med introduktionsutbildningar och arbetsplatsbesök.
Samtidigt som medlemstappet fortsätter för HRF, ökar de enskilt anslutna i Hotell- och restauranganställdas a-kassa, HRAK. I början av förra året hade HRAK 16 500 enskilt anslutna. I slutet av året hade de ökat till 21 000.
– En anledning till detta kan vara att många helt enkelt inte har råd att vara med i både fack och a-kassa sedan regeringen höjde avgifterna. De tvingas då att välja, säger Anna-Lena Lundh, kassaföreståndare för HRAK.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Fråga om jobbet.
107
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här