Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

HRF stämmer ISS i Arbetsdomstolen

HRF stämmer städbolaget ISS i Arbetsdomstolen. Tvisten handlar om en grupp hotellstädare som hamnat i kläm mellan två företag: hotellet som varit deras arbetsplats i många år och ISS som de senaste åren haft städentreprenaden.

Publicerad 1 april 2014
HRF stämmer ISS i Arbetsdomstolen
Mikael Berge, ombudsman på Hotell- och restaurangfacket, framför Elite Park Avenue Hotel. Foto: Anna-Lena Lundqvist

– På ett mänskligt plan är det förkastligt. Det här handlar om städare som har arbetat på det här hotellet i många år, säger Mikael Berge, ombudsman på HRF:s Göteborgsavdelning.
Han företräder fem hotellstädare som arbetat på Elite Park Avenue Hotel i Göteborg. Hösten 2011 lades hotellstädningen ut på städbolaget ISS. I samband med detta tog ISS även över all städpersonal. Knappt två år senare, hösten 2013, fick personalen veta att de förmodligen skulle bli av med jobben. Anledningen var att Elite sagt upp samarbetet med ISS efter att parterna inte kunnat enas om ett nytt kontrakt. 

Städerskan Joanna Stepinksi, som arbetat på hotellet sedan 2008, fick beskedet när hon var föräldraledig med sitt första barn.
– Chefen ringde och sa att det inte var säkert att jag skulle få stanna, eftersom hotellet skulle ta tillbaka housekeepingen. Det kändes väldigt oroligt.
I februari i år fick hon definitivt besked om att hon inte fick fortsatt anställning på Elite Park Avenue Hotel. Bara fem av de 13 uppsagda städarna blev erbjudna anställningar på hotellet. Detta trots att en del av de övriga fått löfte om nya anställningar, dock med lägre anställningsgrad än tidigare. Joanna Stepinski var en av dem.
– Jag är besviken och ledsen. Okej om jag hade gjort något fel, men jag vet att jag inte har gjort det. Jag förstår inte varför de inte vill ha oss. Fem räcker inte för att städa på hotellet, säger hon.

HRF förhandlade lokalt med både ISS och Elite Park Avenue utan framgång. Facket menar att all personal borde få återanställning på hotellet eftersom det handlade om en verksamhetsövergång, likadan som hösten 2011 då ISS tog över städningen på hotellet. Inte heller centrala förhandlingar med ISS ledde någonstans. Därför stämmer HRF nu bolaget i Arbetsdomstolen. Förbundet menar att uppsägningarna av Joanna Stepinski och de andra var ogiltiga eftersom det vid en verksamhetsövergång råder uppsägningsförbud.
– Vi vill framför allt att Arbetsdomstolen ska ogiltigförklara uppsägningarna eftersom vi anser att det är en klar verksamhetsövergång, säger Mikael Berge. 

Under tiden fortsätter förhandlingar med Elite hotels, nu på central nivå. Enligt Mikael Berge menar hotellet att det inte är fråga om en verksamhetsövergång, och att man därmed inte varit tvungna att anställa all personal. Mikael Berge är kritisk till hur processen har skötts från alla håll.
– Vi anser att detta har gjorts för att man velat kringgå lagen om anställningsskydd. Det sätter de anställda i en väldigt svår situation. 

För tillfället arbetar de uppsagda städarna på en annan av ISS:s verksamheter i Göteborg. Joanna Stepinski tycker att situationen är ledsam.
– Jag har arbetat sex år på hotellet. Jag gillar stället och jag gillar människorna där. Det känns tråkigt, för ISS har inte jobb för oss nu så vi är ett problem för dem. Jag vill bara ha ett jobb så att jag kan betala mina räkningar.  

Företrädare för ISS och Elite Park Avenue har valt att i nuläget inte kommentera ärendet. 

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Ur temat Coronakrisen
Nyheter RESTRIKTIONER

”Nu har vi en stol per bord”

Max en gäst per bord gäller nu för serveringsställen på handelsplatser. Seija Andersson Ter-Borchs arbetsplats, restaurangen på Ikea Haparanda, är en av dem som påverkas av de nya restriktionerna.

Publicerad 5 mars 2021 Kommentera
”Nu har vi en stol per bord”
Seija Andersson Ter-Borch jobbar på Ikea Haparandas restaurang, som berörs av de nya restriktionerna. Foto: Nina Sandell/Mostphotos, Tomas Bergman
Seija Andersson Ter-Borch.

Vilka förändringar har ni gjort efter de senaste restriktionerna?
– Vi har tagit bort alla sittplatser i bistron vid utgången. Inne i restaurangen har vi nu en stol per bord, så det är 85 sittplatser i stället för 230 som det blev när vi glesade ut förra gången. Det är en märkbar skillnad. Jag hade inte varit så glad om jag var kund, men samtidigt är det bara att gilla läget.

Sköter kunderna sig?
– De duktiga sätter sig vid varsitt bord även om de kommer in tillsammans. Andra flyttar på stolarna. Vi kan bara informera om vad som gäller, våra besökare har ett eget ansvar att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Pandemin gör sitt och den stängda gränsen också.

Något som har ändrats gällande maten?
– Vi tillagar halvbleck till lunchen, för att det inte ska bli svinn. Folk kan någon gång få vänta lite medan vi steker på nytt. Men det här är ju Norrland så de klarar att vänta. Menyn är annars samma, köttbullar och kyckling går bäst.

Hur mycket kunder har ni?
– Pandemin gör sitt och den stängda gränsen också. Så det är ganska lugnt. Men sakteligen kommer folk mer och mer, det är inte som i början. Jag tror att de helt enkelt är less på att vara hemma. Det ska bli spännande att se hur det är på lördag, då brukar det vara lite mer folk.

Ingår i temat: Coronakrisen 117 artiklar

Alla artiklar i temat (114 till)
Nyheter arbetsmiljö

HRF och Choice vill förebygga smitta

Hur kan hotellanställda skyddas mot coronavirus i sitt arbete? Det har HRF och Nordic Choice Hotels försökt ta reda på i ett gemensamt projekt. Målet är att ta fram ett verktyg, som en checklista, som kan användas på kedjans hotell.

Publicerad 1 mars 2021 Kommentera
HRF och Choice vill förebygga smitta
Nordic Choice Hotels och HRF tar gemensamt grepp på coronarisker i arbetsmiljön. Foto: Paul Wallén/Mostphotos, Colourbox
Alejandro Quezada

I augusti förra året gick Nordic Choice-kedjan ut med att alla deras anställda med gästkontakt skulle bära munskydd för att förhindra coronasmitta. Problemet var bara att beslutet inte hade förhandlats med Hotell- och restaurangfacket.

Till slut hittade parterna en lösning – ett gemensamt projekt för riskbedömning och riskhantering kring covid-19 på hotellen.
– Vi har tillsammans med företagshälsovården i form av läkare och arbetsmiljöingenjör gått igenom hur arbetet med smittorisker ser ut på hotellen, vilka åtgärder som har gjorts och vad som behöver göras, säger Alejandro Quezada, HRF-ombudsman och regionalt skyddsombud som arbetar med projektet.

Sex Choice-hotell har genomgått en fördjupad riskbedömning. Planen är att med erfarenheterna därifrån skapa ett verktyg som sedan ska kunna användas på samtliga hotell i Nordic Choice-kedjan.
– Branschen är bra på att hitta lösningar, men det har inte funnits ett standardiserat sätt att arbeta med det här. Vi vill ge hotellen en struktur att följa, någon form av mall eller checklista. Vi som parter vill ta ett grepp på hur man kan jobba förebyggande i arbetsmiljön, säger Alejandro Quezada.

Erfarenheterna från hotellen ska diskuteras på ett möte i nästa vecka.

Nyheter VÅRT HRF

Hallå där, Anne Carlén Hellgren

Att starta nytt jobb under en pandemi är inte optimalt. Men Anne Carlén Hellgren, ny kassör i HRF:s avdelning 31 Karlstad, är taggad.

Publicerad 1 mars 2021 Kommentera
Hallå där, Anne Carlén Hellgren
Anne Carlén Hellgren. Foto: Linn Malmén
Anne Carlén Hellgren. Foto: Linn Malmén

I december tog Anne Carlén Hellgren över rodret som kassör på HRF-kontoret i Karlstad.
Vad gjorde du tidigare?
– Jag kommer från Kommunal, där jag bland annat var regionalt fackligt ombud för privatanställda. Jag har stor erfarenhet av att arbeta med små privata arbetsgivare.

Vad lockade med HRF?
– Det är snabba puckar, kortare beslutsvägar och man får vara mer allround. Jag gillar att ha många bollar i luften, och det får man verkligen här. Det är underbart!

Vad tar du med från Kommunal?
– Förmågan att värva förtroendevalda. Att organisera, att väcka intresse. Jag har jobbat jättemycket med det. Ju fler förtroendevalda, desto mer kan vi påverka.

Fråga om jobbet.
100
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här