Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

HRF stämmer cateringbolag för brott mot kollektivavtalet

En grupp anställda på cateringbolaget LSG Sky chefs har fått för lite lön, anser HRF. Förbundet har nu stämt företaget i Arbetsdomstolen för brott mot kollektivavtalet.

Publicerad 27 april 2007

Stämningen rör elva anställda på LSG Sky chefs på centralstationerna i Stockholm, Malmö och Göteborg. De elva var tidigare anställda hos tågcateringföretaget Rail Gourmet, men flyttades över till LSG när företaget tog över verksamheten.

I samband med övergången bytte de anställda även kollektivavtal. Hotell- och restaurangfacket menar att de elva anställda därmed fick sämre lönevillkor, något som är ett brott mot kollektivavtalet.

Därför har nu Hotell- och restaurangfacket stämt LSG i Arbetsdomstolen. HRF kräver att företaget betalar de anställda sammanlagt runt 320 000 kronor i uteblivna löner och skadestånd. Dessutom vill Hotell- och restaurangfacket ha 50 000 kronor i skadestånd för brott mot kollektivavtalet.
– Vi har försökt förhandla om det, men inte kommit någon vart. Nu lämnar vi över det här till Arbetsdomstolen så får de avgöra frågan, säger Chaker Nassar som är ansvarig ombudsman på HRF.

I sitt svar till domstolen skriver LSG Sky chefs att det var helt riktigt att ge de anställda sämre villkor. Företaget vill därför varken betala ut lönemellanskillnader eller skadestånd.

Datum för förhandlingar i Arbetsdomstolen är inte utsatt än.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.