Nyheter uppgörelse

HRF släpper stämning mot Scandic

HRF drar tillbaka stämningen från Arbetsdomstolen. Efter intensiva förhandlingar har man kommit överens med Scandic om en ekonomisk uppgörelse för medlemmen som beskylldes för att ha kastat ett bleck mot sin chef.

Publicerad 23 september 2022
HRF släpper stämning mot Scandic
Hotell- och restaurangfacket drar tillbaka sin stämning från Arbetsdomstolen sedan man nått en uppgörelse med Scandic. Foto: Mostphotos
Emil Bäckström. Foto: Madeleine Andersson

Det var förra våren som en medlem blev avskedad från sitt jobb som kock på ett Scandichotell i Stockholmsområdet. Arbetsgivaren hävdade att kocken kastat ett bleck mot sin chef, något som medlemmen förnekade.

Länge såg det ut som att förhandlingarna inte skulle leda till någon lösning.
HRF beslutade då att lämna in en stämning till Arbetsdomstolen, AD. Nu drar förbundet tillbaka den.
– Vi har ingått en förlikning. Vi är väldigt, väldigt glada att slippa gå till huvudförhandling. Det är jobbigt för alla, säger Emil Bäckström, central ombudsman på Hotell- och restaurangfacket.

Det här är den näst bästa förlikningen jag gjort.Emil Bäckström, HRF-ombudsman

Det var efter en intensiv förhandling under tisdagen som man kunde enas om en lösning som alla gick med på.
– Både medlemmen och jag är nöjda. Jag har hållit på med det här i elva år, och det här är den näst bästa förlikningen jag gjort, säger Emil Bäckström.

Han kan inte nämna vilka summor det rör sig om, men säger att medlemmen tycker det är skönt att kunna lägga det här bakom sig.
– Han jobbar någon annanstans nu och pratar om att börja plugga. Det är synd att det tagit så lång tid, det är så enormt onödiga kostnader för parterna. Vi hade kunnat hitta den här lösningen redan i juni förra året. Men ibland kommer man inte överens, säger Emil Bäckström.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här