Nyheter espresso house

HRF besöker Espresso House-kaféer

Den senaste tiden har HRF:s ombudsmän besökt anställda och chefer på Espresso House-kaféer runt om i landet. På Espresso House i Uppsala var det företaget som bjöd in.

Publicerad 25 november 2019
HRF besöker Espresso House-kaféer
Distriktschef Filip Engström och enhetschef Saga Ryberg tar emot Bassem Majid från HRF. Foto: Johan Alp
Bassem Majid. Foto: Melker Dahlstrand

– Tåg mot Tierp och Gävle klockan 13:13 avgår från spår fem!
På Espresso House i ena hörnet av Uppsala Centralstation blandas tågutrop med mullret från espressomaskinen och fräs från mjölkskummaren. Kunderna, de flesta på väg till eller från ett tåg, kommer i en jämn ström.
– Det är inte så stort, men det är ganska mycket att göra, säger Saga Ryberg som är enhetschef på kaféet.
Hon är här för att träffa HRF-ombudsman Bassem Majid och Filip Engström, distriktschef för Espresso House i Uppsala och Arlanda. De ska göra en skyddsrond i kaféet.
– Ska vi sätta oss och gå igenom checklistan först, frågar Bassem Majid som även är regionalt skyddsombud.

Företagets checklista behandlar allt från risk för hot och våld, till hur man arbetar med att förebygga stress och vilken skyddsutrustning som finns. När den är avklarad går de en runda och tittar på den fysiska arbetsmiljön. Bassem Majid ställer frågor om hur kemikalier hanteras och om hur ofta de arbetar ensamma på kvällarna.
– Det kanske behövs överfallslarm då, frågar han.

Filip Engström. Foto: Johan Alp

Den senaste månaden har HRF:s ombudsmän och förtroendevalda arbetat med att besöka alla Espresso House-kaféer i landet. Bakgrunden är de avslöjanden om missförhållanden som Aftonbladet skrev om i början av oktober. I samband med det träffade Hotell- och restaurangfackets avtalssekreterare Per Persson kedjans Sverigechef för att diskutera problemen. Ett resultat blev att HRF lovades möten på samtliga Espresso House-kaféer.
Men här i Uppsala hann företaget före. Distriktschef Filip Engström kontaktade HRF och bjöd in till skyddsronder på alla sju kaféer i hans område.
– Vi har inget eget skyddsombud, och det är bra att ha med någon som kan se det med andra ögon än vad vi själva kan. Internt genomförde vi en skyddsrond redan i februari och därefter var planen att bjuda in facket. Vi hade en dialog och en inbjudan var tänkt att gå ut i våras, men av olika anledningar behövde den flyttas fram till i dag.

Det är bra att kunna ställa frågor till någon med erfarenhet, tycker Filip Engström.
– Det kom väl egentligen inte fram något vi inte hade koll på. Men det är skönt att ha med sig Bassem som har erfarenhet från andra ställen, så att man kan fråga honom om hur han tycker att vi ska göra med olika saker.

Bassem Majid är nöjd med skyddsronden.
– De har en bra och omfattande digital checklista, tycker jag. Och de är väldigt måna om att personalen ska utse ett skyddsombud. De kommer att tala väl om det inför personalen.
Nästa steg är att Espresso House ska ordna möten där HRF:s ombudsmän får träffa de anställda. Dessutom har företaget lovat att stå för lönen åt alla anställda som vill gå en facklig medlemsutbildning.
– Det känns jättebra att det händer något, säger Bassem Majid.

Hej Gäst CLARA HENRY

”Skulle vilja ha makten över frukosten”

Clara Henry är programledare, bloggare och aktuell med tv-serien »Du Clarar mer än du tror« som har premiär på SVT den 1 oktober. Men om hon fick välja ett branschyrke att jobba i så skulle det vara som boss över frukostbuffén.

Publicerad 27 september 2020 Kommentera
”Skulle vilja ha makten över frukosten”
Clara Henry. Foto: Morgan Norman

Hur är du som gäst på hotell eller restaurang?
– Jag blir lyrisk om rummet eller frukostbuffén har något utöver det vanliga. Nu senast bodde jag på Calmar Stadshotell och blev jätteglad av att de hade fyra hantlar hängande på väggen. Otippat och roligt!

Vilket hotell- eller restaurangyrke skulle du helst vilja ha?
– Jag skulle vilja ha makten över frukostbuffén. Om jag fick bestämma över en frukostbuffé hade den varit episk.

Vad är det pinsammaste du gjort på hotell eller restaurang?
– När jag var i Örnsköldsvik med Melodifestivalen 2014 spelade vi Monopol en kväll. En kastade spelsedlarna över hela rummet. Jag filmade och lade ut på min Youtubekanal. Sedan fick jag en lång kommentar från tjejen som städat.

Nyheter MEDLEMSMÖTE

HRF möter medlemmar på Scandic

Scandic är en stor arbetsgivare med många HRF-medlemmar. Den här veckan är de i fokus för ordförande Malin Ackholt.

Publicerad 24 september 2020 2 kommentarer
HRF möter medlemmar på Scandic
HRF:s ordförande Malin Ackholt möter medlemmar på Scandic digitalt. Foto: Peter Jönsson

Under veckan arrangerar Hotell- och restaurangfacket flera digitala möten för medlemmar på hotellkedjan Scandic. Tanken är att medlemmarna ska få diskutera bland annat framtiden för branschen och den kommande avtalsrörelsen med förbundets ordförande.

– Vi måste hitta sätt att ha samtal och diskussioner med medlemmar trots att det pågår en pandemi. Det kommer inte att ersätta möten IRL. Det här är ett komplement, som säkert kommer att fortleva även efter corona, säger Malin Ackholt.

Intresset för de digitala medlemsmötena har varit stort. Hittills har mer än 70 medlemmar deltagit.

– Många upplever det intressant att höra hur kollegor på andra arbetsplatser har det. Sedan kan det komma upp en del individärenden som vi inte kan lösa där, men där vi kan lotsa vidare, säger Malin Ackholt.

Nu tittar HRF på möjligheterna att hålla liknande möten på andra arbetsplatser.

– Sedan har vi fått önskemål om att köra på engelska på Scandic, så det förbereder vi för, säger Malin Ackholt.

Nyheter forskning

Skolan ska ta kampen mot sextrakasserier

Hur kan hotell- och restaurangutbildningarna hjälpa elever att hantera och förebygga sexuella trakasserier senare i arbetslivet? Det ska forskare vid Linnéuniversitet ta reda på med hjälp av pengar från branschens forskningsfond BFUF.

Publicerad 22 september 2020 Kommentera
Skolan ska ta kampen mot sextrakasserier
Många av branschens yrken är extra utsatta för sexuella trakasserier. Nu ska forskarna försöka ta reda på hur skolan kan hjälpa framtida medarbetare att förebygga och hantera problemet. Foto: Colourbox
Maria Hedlin. Foto: Linnéuniversitetet

Statistik visar att hotell- och restauranganställda tillhör de grupper som är mest utsatta för sexuella trakasserier i yrkeslivet. År 2015 vittnade nästan 16 procent av de branschanställda i Arbetsmiljöverkets undersökning om att de sextrakassererats av andra än chefer och kollegor någon gång det senaste året. Motsvarande siffra inom handeln var 6 procent.

Nu ska forskare vid Linnéuniversitetet hitta sätt för hotell- och restaurangutbildningarna att hjälpa framtida branschanställda att förebygga och hantera problemet.
– Sexuella trakasserier i hotell- och restaurangbranschen är ett problem som varit känt sedan länge, och både bransch och fack har försökt komma till rätta med det. Vår tanke är att utbildningarna ska kunna hjälpa de framtida medarbetarna att förebygga problemet, säger Maria Hedlin, professor i pedagogik och projektledare för studien.

Tillsammans med kollegan Eva Klope, lektor i pedagogik, ska hon nu intervjua elever som går tredje året på något av gymnasiets hotell- och restaurangprogram.
– Vi tror att det är en stor del av dem som redan fått en del erfarenhet från branschen, kanske genom sommarjobb eller extrajobb, säger Maria Hedlin.

Fakta: Forskningsprojekten

BFUF beviljar varje år medel till forskning som syftar att stärka branschen och dess anställda. Fonden är grundad och finansieras gemensamt av HRF och Visita. Vid den senaste utlysningen beviljades fem projekt sammanlagt 6,7 miljoner kronor. Dessa var:

  • Kompetent, kunnig och stolt: Lärande som varumärkeslöfte i besöksnäringen. Luleå tekniska universitet.
  • Social hållbarhet för framtida medarbetare inom hotell- och restaurang. Linnéuniversitetet.
  • The new ’normal’ and the changing value of tourism education. Högskolan Dalarna.
  • Boosting the sustainable food choice to reduce climate footprint at winter tourism destinations. Högskolan Dalarna.
  • Supporting adoption of climate-smart solutions with lab-based experimental social science. Mittuniversitetet Östersund.

Hon berättar att idén till projektet kommer från utbildningen för yrkeslärare, där hon och Eva Klope undervisar.
– Vi har fått höra att många av yrkeslärarna tycker att sexuella trakasserier är ett knepigt ämne att ta upp med eleverna.

Projektet ska pågå hela nästa år och beräknas vara klart våren 2022. Det är ett av fem forskningsprojekt som nyligen fått medel av BFUF, besöksnäringens forsknings- och utvecklingsfond.

Fråga om jobbet.
99
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här