Nyheter FÖRSÄKRINGAR

Här är HRF:s nya försäkringspaket

Hjälp med testamente eller bouppteckning blir möjligt för alla medlemmar när HRF lanserar ett nytt försäkringspaket.

Publicerad 13 januari 2020
Här är HRF:s nya försäkringspaket
Hjälp med bouppteckning och testamente ingår i medlemsförsäkringen från den 1 februari. Foto: Colourbox

Från den 1 februari omfattas alla medlemmar i HRF av fyra nya försäkringar. Förutom inkomstförsäkringen, som Hotellrevyn skrivit om tidigare, finns nu även en juridisk rådgivning, en barnlivförsäkring och en försäkring för alla dem som jobbar på arbetsplatser utan kollektivavtal.

Samtidigt försvinner grupplivförsäkringen som alla medlemmar omfattas av i dag, och som ger de anhöriga runt 24 000 kronor vid dödsfall. Den som vill kan dock betala 16 kronor i månaden för att behålla den.

Här är de nya inslagen i HRF:s medlemsföräkring:

Juridisk rådgivning: Fem timmars gratis rådgivning per år om till exempel testamente och bouppteckning.

Barngruppliv: Livförsäkring för barn som börjar gälla från graviditetsvecka 23 tills de fyller 18 år. Gäller även barn till make/maka, sambo, registrerad partner om barnet är folkbokfört på din adress.

Kompletterings-TGL: En livförsäkring för den som jobbar på arbetsplats som saknar kollektivavtal och därför inte omfattas av TGL. Anhöriga till medlem som dör före 54 års ålder får 283 800 kronor. Sedan trappas ersättningen ned successivt till 47 300 kronor vid 64 år. Ger också begravningshjälp på 23 650 kronor.