Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Hallå där, Malin Sterbäck

Malin Sterbäck har dubbel anledning att fira. Hon har fått Scandics stipendium till bästa student 2015 och tagit examen från hotellprogrammet på Grythyttan.

Publicerad 12 juni 2015
inlinebild
Malin Sterbäck. Foto: Scandic

Vad betyder stipendiet för dig?
– Det var hur kul som helst att få det. Jätteroligt att bli uppmärksammad och att någon har sett allt jag kämpat på med under de här tre åren.

Vad är det som de har sett?
– Samtidigt som jag har klarat av skolarbetet har jag engagerat mig i alla möjliga olika projekt utanför skolan. Till exempel har jag varit med och arrangerat stora fester, som en akademisk högtid för doktorander och nya professorer, med 550 gäster.

 Vad har varit roligast under utbildningen?

– Att skriva b- och c-uppsats, där man har fått välja ämne själv. Jag skrev om Revenue Management, intäktsoptimering inom hotellbranschen. Det har också varit roligt med alla kontakter med branschen. Jag gjorde min praktik på femstjärniga Park Lane i London, där lärde jag mig mycket om hur alla avdelningar på ett hotell hänger ihop.

Vad händer nu efter skolan?

– Jag har precis börjat jobba i receptionen på Berns i Stockholm. Det är jättekul. Mitt mål på sikt är att bli hotelldirektör och på vägen dit vill jag samla kunskap och prova olika positioner. Vägen dit är minst lika intressant som målet!

Vad gör du med prispengarna på 10 000?

– Jag vet inte, men något hotellrelaterat blir det, kanske ett studiebesök.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här