Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Hallå där, Jenny Bengtsson

Jenny Bengtsson, ordförande för HRF:s avdelning Stockholm-Gotland, satsar på ett första maj-maraton.

Publicerad 30 april 2015
inlinebild
Jenny Bengtsson har en späckad första maj. Foto: Anna Simonsson

Hur inleder du dagen?
– Med att sitta i panelen i Nyhetsmorgon i TV4, tillsammans med Thomas Bodström och den liberale debattören Fredrik Segerfeldt. Vi ska prata om varför man demonstrerar och om bra och dåliga första maj-plakat. Jag ska få visa upp ett eget.

Vad ska det stå på ditt plakat?
– Det finns ju oändliga möjligheter. Det beror lite på om man ska köra humorinriktning eller inte. Men det står nog mellan något om att krossa kapitalismen och kortare arbetstider. Det känns fint att ta upp just arbetstider eftersom det anknyter till varför vi började fira 1 maj.

Borde fler demonstrera?

– Det skulle vara roligt om det kom fler så att det blev värsta folkfesten, men samtidigt är det mindre viktigt att demonstrera än att till exempel kämpa för fackliga rättigheter på jobbet hela året.

Hur fortsätter din dag?
– Jag ska försöka gå med i både Vänsterpartiets och Socialdemokraternas tåg i Stockholm, även om det lite blir som att vara på två platser samtidigt. Jag vill inte missa när HRF:aren Kajsa Bysell talar i Kungsträdgården. Sedan åker jag hem, tar kanske en tupplur, och svidar om för att gå på LO:s första maj-fest. Där ska jag och en väninna hålla ett brandtal med tema solidaritet, om arbetarklassens kvinnor. Vid midnatt ska jag vara DJ, då bjuds det hiphop med kvinnliga artister. Klockan ett är jag klar med det, då får vi se hur länge jag stannar på festen.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här