Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Hallå där, Leo Dommersnes Sundström

Leo Dommersnes Sundström sommarjobbar som kanin i Kaninlandet på Liseberg i Göteborg.

Publicerad 30 juni 2014
Hallå där, Leo Dommersnes Sundström
Kanina och Berg är två av Lisebergs invånare. Foto: Liseberg
inlinebild
Leo Dommersnes Sundström. Foto: Privat

Hur varmt är det inne i kanindräkten?
– Det beror på hur varmt det är ute och hur mycket man rör på sig. Men i regel väldigt varmt. Det är därför vi jobbar korta pass, en halvtimme i dräkten, sedan paus.

Kan du se något?
– Det finns ett galler framför ögonen som gör att man ser ut men inte in. Det blir ganska dåligt synfält, men kaninen har alltid en kompis som går bredvid och hjälper till. Vi växlar att vara kanin och kompis. Som kompis kan man peka ut var det finns barn och sedan fungera som tolk eftersom kaninen bara pratar kaninspråk, det vill säga uttrycker sig med gester.

Hur reagerar barnen när kaninen kommer?
– Oftast stormar de fram och kramar, men en del är lite osäkra. Då får man försöka se om de egentligen vill kramas eller bara stå och titta med föräldrarna.

Har någon besökare varit besvärlig?
– Nej, faktiskt inte. Kanske beror det på att jag har en kompis med vanliga kläder med mig.

Hur fick du jobbet?
– Det var en särskild kaninaudition för dem som sökt jobb på Liseberg och kommit till en första gruppintervju. Vi gjorde improvisationsövningar och provade kaninhuvudet. Man ska kunna bjuda på sig själv och inte vara rädd för att göra bort sig. Det finns några olika karaktärer och jag passade i dräkten för kaninen Berg, han som älskar bakverk.

Vad är det roligaste med att vara kanin?
– När man får dansa! Det är absolut roligast. Kaninerna har ett danspass med barnen, en inövad koreografi till en speciell kaninlåt, sedan fri dans till radiohits. Ju mer Saturday Night Fever-moves desto bättre. Efteråt kan man vrida svetten ur undertröjan.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.