Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Hallå där, Pim van Dorpel

Pim van Dorpel är ombudsman på Hotell- och restaurangfacket och en av projektledarna bakom schystpolitik.nu, förbundets nya kampanjsajt inför riksdagsvalet i höst.

Publicerad 10 juni 2014
inlinebild
Pim van Dorpel, en av projektledarna bakom HRF:s nya valsajt. Foto: Ann Patmalnieks

Vem vänder sig sajten till?
– Det är först och främst till Hotell- och restaurangfackets medlemmar.

Varför en valsajt?
– Framför allt vill vi att medlemmarna ska gå och rösta. Vi vet att det är många som röstskolkar. Sedan vill vi ge medlemmarna beslutsunderlag för att fatta beslut inför valet. Vi vill visa hur branschens villkor, som anställningstrygghet och sexism, hänger ihop med politiska beslut. Vi vill att medlemmarna ska rösta för en ny regering som är ett bättre alternativ för alla som jobbar i vår bransch. Vi vill se en socialdemokratiskt ledd regering.

Hur valkampanjar HRF i övrigt?
– Vi har en valansvarig i varje avdelning som leder det lokala valarbetet. Vi är också en del av LO:s valsamordning där bland annat medlemmar och förtroendevalda ringer runt och pratar om valet. Vi inom LO har ett gemensamt uppdrag att prata om de orättvisor som faktiskt finns i dag.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här