Han har redan vunnit titeln Årets ekokock och tävlat i Årets unga kock. I förrgår utsågs Fabian Olli Johanson till Årets Framtidslöfte på Restauranggalan.
![Hallå där, Fabian Olli Johanson](https://www.hotellrevyn.se/wp-content/uploads/2018/10/olliolsson-e1540306731645svisa bild.jpg)
Hur känns det?
– Det känns bra, tack. Väldigt bra. Jag var nominerad i samma kategori förra året, så det kändes väldigt roligt att ta hem det i år. Jag tycker att det är ett väldigt fint pris, som jag värdesätter mycket. Folk som har vunnit det tidigt är personer som jag ser upp till och beundrar. Det är kul att man har sett vad jag gör och tycker att det är bra.
Fler vinnare från Restauranggalan 2018
- Årets Sommelier: Peter Haldén.
- Svenska Kockars Förenings Ungdomsstipendiat: André Edlund
- Årets Matsalsteam: Gastrologik, Stockholm
- Årets Hederspris: Karin Fransson
- Årets Arbetsplats: Långbro Värdshus, Stockholm
Varför är du ett framtidslöfte?
– Jag tror att jag är ett framtidslöfte för att jag går min egen väg. Det finns en väldans massa vägar i restaurangbranschen, det är därför branschen är så fantastiskt roligt. Jag kanske vågar ta vägar som inte alltid är solklara för andra. Och så gör jag det med passion. Jag anser att vad du än tar dig för så ska det vara helhjärtat.
Vad har du för yrkesmål?
– Jag har som mål att fortsätta jobba med yrkesskickliga, passionerade människor. Anledningen till att jag har det här drivet i dag är att jag har haft turen att få jobba med duktiga och skickliga människor, både kockar och andra i servis och bar. Sedan vill jag våga testa på många olika saker. Jag är ganska rastlös av mig. För mig är det nog det mest gynnsamma, att jobba med lite av varje. Inget jobb är för stort och inget för litet.