Nyheter FÖRTROENDEVALD

Hallå där, David Löf

Årets första månader är årsmötesmånader i HRF:s avdelningar. I Mälardalen tog David Löf, Ikea Västerås, plats som ledamot i avdelningsstyrelsen. – Mitt motto är att alltid prata löner i fikarummet. Så kan vi uppmärksamma löneskillnader, det är solidariskt, säger han.

Publicerad 7 februari 2023
Hallå där, David Löf
HRF-medlemmen David Löf ser fördelar med lönesnack i fikarummet. Foto: Colourbox, Jonas Bilberg

Vad vill du bidra med i avdelningsstyrelsen?
– Jag jobbar ständigt för ökad trygghet. Sedan är jag ung, 23 år, så en viktig fråga för mig är att jämna ut diskriminering. Unga hamnar ofta i låga kontraktsmått. Det är betydligt vanligare för unga än för äldre. Det är vad vår värld präglas av.

Vad är det som driver dig att jobba fackligt?
– Jag vill göra skillnad. Jag vill att mina kollegor ska kunna ta hand om sina familjer OCH kunna jobba. Man ska inte behöva välja. Jag tar gärna skiten om det betyder att de får det bättre.

Hur jobbar du fackligt i vardagen?
– Mitt motto är att alltid prata löner i fikarummet. Så kan vi uppmärksamma löneskillnader, det är solidariskt. Dessutom öppnar det upp för så många andra diskussioner. Allt ger ringar på vattnet.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här