Nyheter tävling

Gulddrömmen blev verklighet

För fem år sedan intervjuade Hotellrevyn unge HRF:aren Gustav Leonhardt som då drömde om att ta hem segern i Årets kock. I förra veckan blev drömmen verklighet.

Publicerad 21 september 2021
Gulddrömmen blev verklighet
Gustav Leonhardt blev Årets kock 2021. Foto: Anna Björkegren

Hur känns det?
– Det känns jäkligt roligt, lite overkligt. Jag har inte hunnit smälta det än, tror jag. Jag är lite imponerad av min egen förmåga.
Jag gick så klart in för att vinna, men jag visste att det var så många som tränade så hårt inför tävlingen. Jag har jobbat på som vanligt på Agrikultur och tränat när restaurangen är stängd. Två veckor före tävlingen tog jag tjänstledigt och körde på.

Hur har du firat?
– Det har varit många intervjuer och mycket firande. Sedan har jag varit ledig en dag och vilat upp mig.

Vad gjorde att just du vann?
– Jag har faktiskt inte hört vad domarna sade om mina rätter. Men jag vet att de tyckte att jag höll en jämn, hög nivå under tävlingen.
Jag tror att jag har en stor fördel som arbetar på Agrikultur. Vi har väldigt mycket à la minute, väldigt bra råvaror och väldigt bra producenter.

Mitt mål är att bli bäst i världen på att laga mat.

För fem år sedan intervjuade vi dig. Då sade du att du drömde om att tävla i Bocuse d´Or och Årets kock. Nu har du gjort båda. Vad drömmer du om nu?
– Jag vill göra Bocuse fast som kandidat. Förra gången var jag med som commis. Mitt mål är att bli bäst i världen på att laga mat.

Apropå det. För fem år sedan sade du att din mamma är bäst i familjen på att laga mat. Stämmer det fortfarande?
– Det stämmer nog fortfarande. Jag kanske är lite vassare på vissa saker, men hon är väldigt bra på att laga bra mat.

Du sade också att din favoriträtt att laga är korv stroganoff. Hur är det i dag?
– Det är nog fortfarande korv stroganoff, den håller i längden.

Men vi hörs igen när du har vunnit Bocuse d´Or då!
– Japp, vi hörs om fyra år.

Fråga om jobbet.
108
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här