Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Fler utan jobb

I oktober ökade antalet varsel i landet och fler svenskar skrevs in som arbetslösa på Arbetsförmedlingen. Även i hotell- och restaurangbranschen ökade arbetslösheten.

Publicerad 11 november 2011

I oktober skrev 30 000 svenskar in sig som arbetslösa hos Arbetsförmedlingen. Samtidigt ökade antalet varsel om uppsägning och andelen arbetslösa som fick jobb under månaden minskade. Nu varnar Arbetsförmedlingen för att dystrare tider är att vänta.
’ Nu ser vi allt tydligare tecken på att förstärkningen av arbetsmarknaden håller på att dämpas. Bland annat visar den senaste statistiken en ökning av antalet varslade och en minskning av antal arbetssökande som fått någon form av jobb under månaden. Men trots att antalet arbetslösa personer fortfarande är lägre än samma tid förra året kan vi ändå befara att arbetslösheten kommer att öka framöver, säger Clas Olsson, analyschef, Arbetsförmedlingen.

Även i hotell- och restaurangbranschen ökade arbetslösheten under månaden. Andelen öppet arbetslösa medlemmar i Hotell- och restauranganställdas a-kassa, HRAK, ökade med nästan 100 personer i oktober. Samtidigt blev även de deltidsarbetslösa medlemmarna fler, liksom de i program med aktivitetsstöd och de tillfälligt timanställda.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här