Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Fall bakom fler arbetsskador i branschen

Allt fler skadade sig på jobbet förra året, visar statistik från Arbetsmiljöverket. I hotell- och restaurangbranschen ökade arbetsskadorna med nästan 12 procent.

Publicerad 21 mars 2012

Förra året steg antalet anmälda arbetsskador i landet med nästan 4 procent, visar Arbetsmiljöverkets sammanställning. Mest ökade arbetsjukdomarna, det vill säga skador som uppstått på jobbet men inte till följd av en olycka. Även olyckorna som inte ledde till sjukfrånvaro blev fler förra året. De allvarliga olyckorna som leder till frånvaro från jobbet ökade dock bara marginellt jämfört med år 2010.

Även i hotell- och restaurangbranschen ökade arbetsskadorna. Sammanlagt anmälde hotell- och restaurangpersonalen 1 037 arbetsolyckor och arbetssjukdomar förra året. Det är 111 stycken, motsvarande nästan 12 procent, fler än under 2010. Alla typer av skador ökade, även om arbetsolyckor utan sjukfrånvaro stod för den största delen av ökningen.

De vanligaste skadeorsakerna förra året var fallolyckor eller att man tappat kontrollen över ett hanterat föremål.

Den bransch som rapporterade störst ökning av arbetsskador var uthyrning, fastighetsservice och resetjänster. Där steg de anmälda skadorna från 800 stycken år 2010 till 1 500 förra året. Av dessa stod de bemanningsanställda för nästan 90 procent.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här