Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Facken delar på flygmatsarbetare

Anställda som jobbar med att lasta cateringskåpen åt LSG på Arlanda ska ha lön och andra villkor enligt Transports avtal. De som ägnar sig åt köksarbete ska gå på HRF:s avtal. Så har de båda facken löst tvisten om avtalen på flygmatsföretaget.

Publicerad 16 september 2002

Efter flera års diskussioner har nu de båda förbundens ordförande kommit överens om hur gränserna för avtalsområdena ska dras.
Det hela började för två år sedan när SAS bytte cateringbolag, från Gate Gourmet till LSG, Lufthansa Service Group.
I samband med bytet tecknade Hotell- och restaurangfacket ett treårsavtal för alla anställda. Både för de som jobbade i köket, de som packade maten och för de som transporterade ut den till planen. HRF tecknade avtal för all personal då LSG hade sagt att de anställda skulle rotera mellan kök, packning och transport. Förbunden har nu konstaterat att de anställda inte byter arbetsuppgifter.

Läs mer om oklara gränsdragningar:
Sekos avtal gäller för anställda ombord. Läs mer här >>
Avtalsdjungel på Parken Zoo. Läs mer här >>

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här