Från och med oktober får brittiska arbetsgivare inte längre låta dricks betala de anställdas löner. Det beslutade den brittiska regeringen nyligen. Arbetsgivarna surar.
– När människor lämnar dricks till personalen, på restauranger eller på andra ställen, har de rätt att veta att pengarna inte går till att betala de anställdas minimilöner, säger Pat McFadden som är minister i den brittiska regeringen.
Bakgrunden till beslutet är att det har blivit vanligt att brittiska restaurangföretagare låter kundernas dricks betala en del av de anställdas löner, för att dessa ska nå upp till den lagstadgade minimilönen.
Det brittiska fackförbundet Unite, som bland annat organiserar hotell- och restaurangpersonal, välkomnar beslutet. Arbetsgivarorganisationen BHA är däremot inte nöjda och varnar för att krögarnas ökade lönekostnader kan göra att många jobb försvinner.
Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.