Fråga:Hotellet där jag jobbar stänger ner efter frukost och utcheck på söndagar under lågsäsong, men vi har arbetstid från 06.00 till 13.00 eller 15.30. Arbetsgivaren drar kostavdrag för varje söndag, fast det inte är någon kock inne och inte finns personalmat. Man kan ibland ta överbliven äggröra och fralla från gästernas frukost. Är det okej med kostavdrag när det inte serveras någon riktig lunch?
S
Svar:För att arbetsgivaren enligt kollektivavtalet ska kunna göra ett kostavdrag, krävs det att arbetsgivaren kan tillhandahålla kost på arbetsplatsen. Kosten omfattar normalt en måltid samt ett kaffemål.
Dessutom bör kosten vara varm, näringsriktig och varierande. Överbliven äggröra och fralla skulle jag inte klassa som en varm och näringsriktig måltid. Här borde det finnas förutsättningar att hitta en annan överenskommelse om kost, alternativt att arbetsgivaren tillhandahåller annan mat än överbliven frukost.
Det finns möjlighet enligt kollektivavtalet för arbetsgivare och anställd att skriftligen träffa annan överenskommelse om kost på arbetsplatsen. Den här situationen skulle kunna vara en sådan anledning att inte omfattas av kost och kostavdrag just på söndagar, då arbetsgivaren inte kan tillhandahålla varm, näringsriktig och varierande mat.
Värt att notera är om en sådan överenskommelse träffas, får inget förtäras av det som arbetsgivaren tillhandahåller.
Varken mat eller dryck.
Mikael Berge, ombudsman, Hotell- och restaurangfacket