Nyheter sommar

”Har varit en speciell sommar”

I söndags stängde Skara Sommarland efter en efterlängtad sommar. Pelle Svensson, tekniker och HRF:are, sammanfattar sommaren som speciell.

Publicerad 2 september 2021
”Har varit en speciell sommar”
Det har varit en annorlunda sommar, säger Pelle Svensson, tekniker på Skara Sommarland. Foto: Thomas Harrysson

– Det har varit en väldigt speciell sommar, det får jag säga. En har fått tänka på lite andra sätt. Som hur vi ska få gästerna att hålla avstånd till varandra. Vi har fått göra om köfållor och haft särskilda anställda som gått runt och påmint folk om att hålla avstånd.

Har det varit mycket gäster?
– Det har varit som en normal, lite dålig, säsong. Men det har varit mer än vad jag personligen trodde att det skulle bli. En positiv sak är att enligt min uppfattning har de som kommit hit i år haft dubbla semesterkassor att spendera. De har lättat mer på plånboken, unnat sig lite mer än vanliga år.

Hur har arbetet varit?
– Vi har gått runt på väldigt lite fastanställd personal, eftersom vi var tvungna att säga upp nästan halva styrkan när pandemin slog till. Plus att en del sagt upp sig för att de har fått andra erbjudanden. Då blir det lite kämpigt. Som tur är lyckades vi få in en del säsongare som har varit här tidigare.

Vad händer nu?
– I söndags stängde vi och då slutade nästan alla säsongare. Nu arbetar vi med att stänga ner och lägga i malpåse till nästa sommar. Vi tvättar och rengör allting så att det är fint tills vi öppnar igen.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här