Nyheter avtal 2012
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

De stärker varandra i avtalsrörelsen

Malin Ackholt valdes vid kongressen till ny avtalssekreterare och ledamot av AU. Det är en följd av de stadgeändringar som kongressen antog. Tidigare avtalssekreteraren Mats Hansson fortsätter arbeta med avtalsfrågor.

Publicerad 2 december 2011

Avtalsfrågorna har under de senaste åren fått allt större betydelse för fackförbunden. Flera LO-förbund har därför valt att lyfta in avtalssekreteraren i högsta ledningen, AU, för att tydligare markera ansvarsfördelningen och stärka det demokratiska inflytandet över frågorna.
– I praktiken kommer det att fungera ungefär som tidigare. Malin har ju hela tiden haft det politiska ansvaret, säger Mats Hansson.

Det blir Malin Ackholt som sitter i avtalsrådet.
– I övrigt får vi göra en fördelning som vi känner passar oss och som är den bästa för den sakfråga det gäller. Vi jobbar bra tillsammans och har alltid diskuterat mycket. Mats kommer ju att fortsätta sköta mycket av de praktiska kontakterna, säger Malin Ackholt.

Mats Hansson framhåller också att det är viktigt att blicka framåt. Som det ser ut nu hinner den ena avtalsrörelsen knappt slutföras förrän nästa tar vid. Eftersom han går i pension om drygt tre år måste någon hinna bli ordentligt inskolad i avtalsfrågorna, förklarar han, och betonar att han inte alls störs av att det nu står ombudsman på hans visitkort.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här