Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Branschens arbetsgivareser ingen svacka

Trots signaler om sämre tider fortsätter hotell- och restaurangarbetsgivarna att tro på framtiden, visar Manpowers arbetsmarknadsbarometer i dag. Där är branschens arbetsgivare mest optimistiska av alla.

Publicerad 13 december 2011

Trots den negativa prognos som arbetsförmedlingen presenterade i förra veckan, verkar många arbetsgivare vara sugna på att anställa. Arbetsgivarna i hotell- och restaurangbranschen lämnar den ljusaste sysselsättningsprognosen av alla inför första kvartalet 2012 i Manpowers undersökning. Strax därefter kommer byggbranschen och energisektorn.
– Hotell- och restaurangnäringen har tillsammans med byggbranschen varit de branscher som rapporterat de starkaste sysselsättningsplanerna under en period och även om vi nu ser en nedgång på många andra håll så är arbetsmarknaden fortsatt gynnsam här förutsatt att arbetsgivarna hittar den kompetens de behöver, säger Peter Lundahl, svenska Manpowers VD.

Mest positiva är företagarna i Skåne, Västra Götaland och Halland, medan arbetsgivare i norra Sverige är mer försiktiga.

Fakta: Manpowers arbetsmarknadsbarometer

Manpowers arbetsmarknadsbarometer görs samtidigt i 41 länder och bygger på intervjuer med arbetsgivare. I Sverige har 770 intervjuer med gjorts.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.