Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Åtta miljoner till branschforskning

Hotell- och restaurangfacket lägger tillsammans med Visita cirka 8 miljoner kronor på forskning om branschen i år. Fokus för årets forskningsprojekt är innovationer.

Publicerad 5 mars 2015

Normal 0 21 false false false SV JA X-NONE

Tre forskningsprojekt har beviljats sammanlagt 4,2 miljoner kronor från Besöksnäringens forsknings- och utvecklingsfond, BFUF. Fonden finansieras av Hotell- och restaurangfacket tillsammans med arbetsgivarna i Visita, och syftet är att främja forskning som är till nytta för branschens arbetsgivare och anställda. Årets forskningstema är innovationer i besöksnäringen, vilket även är namnet på ett av projekten som fått pengar.
– Vi ska bland annat titta på vad det är för typ av innovationer som de flesta företag genomför och var i landet de mest innovativa företagen finns, säger Mikaela Backman, forskare vid Internationella handelshögskolan i Jönköping.

Under två år ska hon och tre andra forskare undersöka flera aspekter av innovationer i branschen, där även uppstart av nya företag ingår.
– Det är en ökande trend med allt fler nya företag i besöksnäringen. Vi ska undersöka vilka faktorer som förklarar nyföretagandet i olika kommuner. Till exempel kan vi se att arbetslöshet ökar företagandet inom besöksnäringen positivt, men inte i andra sektorer, säger Mikaela Backman.

De andra forskningsprojekten handlar om platsinnovationer i svenska Lappland och vilka val uteätare gör i samband med sina hotell- och restaurangbesök. 

Tillsammans lägger HRF och Visita cirka åtta miljoner kronor årligen på BFUF:s verksamhet. 

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här