Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Åtta miljoner till branschforskning

Hotell- och restaurangfacket lägger tillsammans med Visita cirka 8 miljoner kronor på forskning om branschen i år. Fokus för årets forskningsprojekt är innovationer.

Publicerad 5 mars 2015

Normal021falsefalsefalseSVJAX-NONE

Tre forskningsprojekt har beviljats sammanlagt 4,2 miljoner kronor från Besöksnäringens forsknings- och utvecklingsfond, BFUF. Fonden finansieras av Hotell- och restaurangfacket tillsammans med arbetsgivarna i Visita, och syftet är att främja forskning som är till nytta för branschens arbetsgivare och anställda. Årets forskningstema är innovationer i besöksnäringen, vilket även är namnet på ett av projekten som fått pengar.
– Vi ska bland annat titta på vad det är för typ av innovationer som de flesta företag genomför och var i landet de mest innovativa företagen finns, säger Mikaela Backman, forskare vid Internationella handelshögskolan i Jönköping.

Under två år ska hon och tre andra forskare undersöka flera aspekter av innovationer i branschen, där även uppstart av nya företag ingår.
– Det är en ökande trend med allt fler nya företag i besöksnäringen. Vi ska undersöka vilka faktorer som förklarar nyföretagandet i olika kommuner. Till exempel kan vi se att arbetslöshet ökar företagandet inom besöksnäringen positivt, men inte i andra sektorer, säger Mikaela Backman.

De andra forskningsprojekten handlar om platsinnovationer i svenska Lappland och vilka val uteätare gör i samband med sina hotell- och restaurangbesök. 

Tillsammans lägger HRF och Visita cirka åtta miljoner kronor årligen på BFUF:s verksamhet. 

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Fråga om jobbet.
108
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här