Ledare
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Vi går mot ljusare tider

Även när läget i världen kan kännas hopplöst finns det en del att glädjas över. Det kan bli något bra av 2015!

Publicerad 27 januari 2015

Nytt år, nya möjligheter är ett gammalt uttryck som vi ibland slänger omkring oss så här års. Och det är faktiskt mer än bara en klyscha. Även om många nyårslöften och goda föresatser brukar glömmas bort så går det att skärpa sig och göra saker annorlunda och bättre under 2015.
Visst kan läget i världen tyckas hopplöst, med grymma krig och avskyvärda terrordåd, men det finns också en del att glädjas över och som bådar gott för framtiden.

En sådan är att våra politiker till sist tog sig samman och kom överens, så att extravalet kunde avblåsas. En valrörelse så tätt inpå de tidigare två hade inte stärkt förtroendet för det politiska systemet. Partiledningarna måste börja tänka på att de har ansvar för landet och alla oss som bor här, inte bara för sin egen och sitt partis kortsiktiga prestige. Nu har de chansen att göra något bra av detta under 2015.

För Hotell- och restaurangfacket börjar året också positivt med en klar ökning i medlemsantalet. En riktig tillväxtvind har svept över hela landet. I en bransch där så många anställda saknar trygga arbetsvillkor behövs engagemang och en stabil facklig närvaro på arbetsplatserna.
Det lokala fackliga arbetet kommer också i fortsättningen att vara basen i HRF:s verksamhet. Det slogs fast vid förbundets kongress i höstas.
Detta är klokt. Det förblir en utmaning att organisera en större andel av de cirka 160 000 som i dag beräknas arbeta i besöksnäringen.
Så när ljuset nu så sakta återvänder till våra breddgrader är det dags att se alla möjligheter och ta vara på dem.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här