Ge dig själv ett ”bra jobbat”!
Linda Svensson. Foto: Annika af Klercker
Ledare OM ÅRET SOM GÅTT

Ge dig själv ett ”bra jobbat”!

Årets sista arbetspass är inte gjort – julbords­final, hemvändarkväll och nyårsgalej återstår. Men ge dig själv ett »bra jobbat« redan nu, det är du värd.

Publicerad 17 december 2019

Det är snart dags att summera 2019. Kanske läge att klappa sig själv på axeln för ett väl genomfört ­arbetsår? Ge dig själv lite kredd för att du varit en bra kollega, kompis, partner eller förälder?
När vi på Hotellrevyn summerar årets reportage och nyheter framträder både goda exempel och andra, inte lika upplyftande.

Det är fortfarande alldeles för många arbetsgivare som slarvar med pensionsinbetalningar. Det är fråga om ren stöld från dig som anställd.
Andra slirar med avtal och arbetstider.
En som inte får utmärkelsen Årets arbetsgivare av oss är hotell-vd:n i Värmland som smygfilmade sina anställda i vilrummet.

Årets julpuss vill vi ge till de företag som i praktiken månar om sina anställda. Ni vet, de som faktiskt gör skillnad och inte bara viftar med en tjusig policy eller uppförandekod. Som Bastard Burgers, som inte bara har kollektivavtal, utan dessutom införde föräldralön för dem som är föräldralediga. Det är omtanke på riktigt.

En fin julklapp får Hotell- och restaurangfacket som från den 1 februari har en inkomstförsäkring som kompletterar a-kassan för medlemmar som blir arbetslösa. Det är också omtanke.
Men den allra finaste klappen går till er – våra läsare. När jag började jobba på Hotellrevyn för ett och ett halvt år sedan fick jag höra att vi har de bästa läsarna. Och det stämmer!

När vi kommer tillbaka nästa år är det med lite nya inslag i tidningen, som vi hoppas att ni ska gilla. Vi vill att ni ska känna att det här är en tidning för ER, branschens bästa.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här