Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Arbetsgivarna vill anställa

Hotell- och restaurangarbetsgivarna är optimistiska inför våren och tror att de kommer att behöva anställa mer personal. Det visar Manpowers arbetsmarknadsbarometer för kvartalet.

Publicerad 15 mars 2012

Branschens arbetsgivare lämnar en av de mest positiva prognoserna för det kommande kvartalet. Sysselsättningstrenden, det vill säga andelen arbetsgivare som tror på fler anställda minus de som inte gör det, hamnar på 16 procent. Snittet för landet är 9 procent. Bara den offentliga sektorn har större anställningsplaner med en sysselsättningstrend på 22 procent.
– Hotell- och restaurangbranschen har legat på en hög och jämn efterfrågan på arbetskraft i ett par års tid, oavsett konjunkturläge och det tycks som om branschen hittar rätt kompetens i större utsträckning än många andra, säger Peter Lundahl, VD för Manpower i Sverige.   

Prognoserna skiljer sig en hel del över landet. Stockholmsföretagen är lika positiva som hotell- och restaurangarbetsgivarna medan företagarna i Västra Götaland och Hallands län tror på minskad sysselsättning.

Manpowers arbetskraftsbarometer bygger på intervjuer med arbetsgivare i 41 länder. I Sverige har 752 intervjuer gjorts.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här