Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Arbetsförmedlingen spår färre jobb

Efter ett år av sjunkande arbetslöshet går vi nu mot tuffare tider. Det förutspår Ams i sin senaste prognos. I Hotell- och restauranganställdas a-kassa har de arbetslösa redan blivit något fler.

Publicerad 12 februari 2008

Under förra året sjönk den allmänna arbetslösheten i alla branscher med en procentenhet från 4,5 procent till 3,5 procent. Högkonjunktur med många nya jobb som följd var den främsta orsaken, även om de nya hårdare a-kassereglerna nog också spelade in. Men nu tror Arbetsförmedlingen att de goda tiderna är över.
– Arbetsmarknaden är fortfarande stark, men det är uppenbart att toppen på högkonjunkturen har passerats, säger Arbetsförmedlingens generaldirektör Bo Bylund.

I hotell- och restaurangbranschen märks nedgången redan nu. I november var 3 981 medlemmar i Hotell- och restauranganställdas a-kassa arbetslösa. I slutet på januari hade siffran stigit till 4 232. Samtidigt sjönk dock antalet deltidsarbetslösa i a-kassan med nästan 300 personer.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här