Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Arbetsförmedlingen spår färre jobb

Efter ett år av sjunkande arbetslöshet går vi nu mot tuffare tider. Det förutspår Ams i sin senaste prognos. I Hotell- och restauranganställdas a-kassa har de arbetslösa redan blivit något fler.

Publicerad 12 februari 2008

Under förra året sjönk den allmänna arbetslösheten i alla branscher med en procentenhet från 4,5 procent till 3,5 procent. Högkonjunktur med många nya jobb som följd var den främsta orsaken, även om de nya hårdare a-kassereglerna nog också spelade in. Men nu tror Arbetsförmedlingen att de goda tiderna är över.
– Arbetsmarknaden är fortfarande stark, men det är uppenbart att toppen på högkonjunkturen har passerats, säger Arbetsförmedlingens generaldirektör Bo Bylund.

I hotell- och restaurangbranschen märks nedgången redan nu. I november var 3 981 medlemmar i Hotell- och restauranganställdas a-kassa arbetslösa. I slutet på januari hade siffran stigit till 4 232. Samtidigt sjönk dock antalet deltidsarbetslösa i a-kassan med nästan 300 personer.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.