Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Anställda rasar mot First hotels sex-kampanj

Hotellkedjan First hotels nya sexanspelande reklamkampanj upprör många. Både i Sverige och Norge har kampanjen anmälts, och anställda på hotellen hoppas nu att den ska läggas ned.

Publicerad 8 november 2010

Under slogan "Sleep with us" sitter en kvinna iklädd en urringad städuniform på en säng och ler inbjudande. På en annan bild sitter en piccolo med uppknäppt skjorta och gör samma sak. First hotels sätt att marknadsföra sitt stamgästprogram upprör många.

I Sverige anmäldes reklamen till Reklamombudsmannen så fort den började synas i oktober. Även i Norge har den anmälts av en grupp anställda på First-hotellen.  
– Jag och mina kollegor menar att kampanjen är kvinnodiskriminerande bland annat på grund av hur kvinnan i annonsen framställs och vilka associationer man får, skriver Trine Plassen som är förtroendevald på First Hotel Breiseth i Lillehammer i anmälan till norska Forbrukerforbundet.

Från början var det även tanken att de anställda på hotellen skulle bära knappar med texten "Sleep with us". Denna del togs dock bort samma vecka som kampanjen startade.

Medan både det norska och svenska hotell- och restaurangfacket är kritiska, anser First Hotels att kampanjen är humoristisk.
– Vi tycker att vi har utformat annonserna väldigt tydligt med mycket stereotypa kläder för en städerska och en piccolo. Allt är överdrivet och skämtsamt. Det är ju ingen som går klädd så på arbetet, säger Michael Telling som är vd på First Hotels till Restauratören.

Enligt Michael Telling är det bara i Norge och Sverige som reklamen väckt reaktioner, medan den i Danmark inte verkar ha upprört någon.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.