Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Amerikanskt lyxhotell får böta för farligt städarbete

Det amerikanska lyxhotellet Hyatt Regency Indianapolis och dess underentreprenör hotas av 50 000 dollar i böter efter att många av hotellets städare skadat sig på jobbet.

Publicerad 27 april 2011

I november anmälde en grupp städare på The Hyatt Regency Indianapolis hotel att de fick skador av sitt arbete. Den amerikanska motsvarigheten till Arbetsmiljöverket, OSHA, startade då en utredning som nyligen blev klar. Där konstateras att personalen har bristande kunskap om arbetsmiljöfrågor och att arbetsgivaren inte dokumenterat och följt upp de anställdas arbetsskador, rapporterar fackförbundet Unite Here. 

Städarna är inte anställda direkt av hotellet, utan hos bemanningsföretaget HSS. Företaget bemannar många av Hyattkedjans hotell och har kritiserats för att tvinga sina anställda till omänskligt hög arbetstakt.
OSHA hotar nu både The Hyatt Regency och HSS med 50 000 dollar, motsvarande mer än 300 000 svenska kronor, i böter. Företagen har två veckor på sig att överklaga.  

I en stor undersökning som gjordes 2010 bland städare på olika hotellkedjor hamnade Hyatt's personal i topp över anmälda skador.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här