Nyheter

Yrkesutbildning ger högre lön

Nio av tio som gått en utbildning på Yrkeshögskolan har jobb ett år senare och är nöjda med sin utbildning. Elever från hotell-, restaurang- och turism är extra nöjda.

Publicerad 18 februari 2016

Nio av tio elever har arbete året efter att de tagit examen från Yrkeshögskolan. Det visar en rapport från Myndigheten för yrkeshögskolan. Resultatet gäller elever som tog examen 2014.

De som tagit examen inom hotell-, restaurang- och turism hör till dem som fick jobb allra snabbast. De hade en högre andel som fått jobb redan inom ett halvår, jämfört med det totala resultatet för samtliga utbildningar.

Strax över hälften, 58 procent, har ett jobb som stämmer helt med den utbildning de har gått, medan 29 procent har ett arbete som till viss del matchar utbildningen. Ungefär var tionde elev arbetar med något helt annat. Jämfört med året innan är det färre som fått jobb inom exakt rätt område.

Eleverna är överlag nöjda med sin utbildning, nio av tio uppger det. De som gått hotell-, restaurang- och turism är de nöjda i ännu högre grad än övriga.

Närmare sex av tio som tagit examen uppger att de under utbildningen fått lära sig vad de behöver för att utföra sitt arbete.

Läs hela rapporten här

 

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här