Nyheter arbetsrätt

Visita anlitade Mbl 11

På arbetsrättsbyrån Mbl 11:s hemsida lyfts samarbete med Visita fram som ett kundcase. Det kommer som en nyhet för Visitas förhandlingschef Torbjörn Granevärn.

Publicerad 20 november 2023
Visita anlitade Mbl 11
I början av pandemin anlitade Visita den juristbyrå som äger domännamnet sverigesmedarbetare.se. Foto: Visita, Skärmbild: Mbl11.se

– Jag kände faktiskt inte till det. De har ju varit inne och hjälpt oss, om än i väldigt liten omfattning. Men det är så länge sedan så jag kommer ta kontakt med dem och be dem ta bort det.

Det var i början av pandemin som Visita tog hjälp av Mbl 11.

– Vi fick ett extremt tryck på vår juridiska rådgivning. Det var ett försök att snabbt bredda basen av personer som kunde jobba i vår jour för arbetsgivarfrågor. Det avslutade vi mot bakgrund av att vi såg att vi hade bättre förutsättningar att själva bygga ut produkten. Det är svårt att ta in extern hjälp när produkten vi erbjuder våra medlemmar kräver så mycket kunskap om både arbetsrätt och vår bransch, säger Torbjörn Granevärn.

Han vill inte kommentera byråns koppling till en så kallad gul fackförening.

– Det är oerhört viktigt för den svenska modellens funktion att vi har fungerande parter på arbetsmarknaden. Det bygger på att man inte har orimligt inflytande över sin motpart. Det vi är stolta över är att vi har starka kloka parter i form av arbetsgivarorganisationer och fack. Det är en unik och effektiv tvistelösningsmodell som är säker och trygg. Allt som går utanför det är destruktivt. Men det här fallet kan jag inte kommentera då jag inte känner till omständigheterna.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här