Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Var fjärde HRF:are otryggt anställd

Hotell- och restaurang är det LO-fackförbund som har flest medlemmar med tillfälliga jobb. Sedan 1990 har det skett en kraftig ökning av behovsanställningarna och många medlemmar jobbar kortare tid än de själva vill.

Publicerad 27 november 2003

Var fjärde medlem i Hotell- och restaurangfacket har en tidsbegränsad anställning – dubbelt så många som 1990.
Det visar en färsk LO-undersökning om anställningsformer och arbetstider.

HRF-medlemmar med tidsbegränsad anställning
* 1990: 12%
* 1994: 20%
* 1997: 27%
* 1999: 34%
* 2001: 27%
* 2003: 25%

Det är framför allt behovsanställningarna som har ökat. Att jobba vid behov betyder att vänta på att arbetsgivaren ringer, en anställning helt på arbetsgivarens villkor och som sällan leder till fast jobb. Behovsanställningar är vanligare hos hotell- och restauranganställda än bland andra yrkesgrupper.
1990 var 1 av 100 HRF-medlemmmar behovsanställda. I dag har det ökat till 8 av 100.

– Bland det mest allvarliga i hela undersökningen är att så många unga har tillfälliga jobb, säger Sven Nelander, utredare på LO.
Han anser att många därför inte kan eller vågar planera för framtiden, vilket påverkar familjelivet och barnafödandet.

Andelen med tillfälliga jobb är högre på små arbetsplatser än på större arbetsplatser. Erland Olauson, LO:s avtalssekreterare ser ett mönster.
– Antalet små arbetsplatser ökar. Den fackliga bevakningen är sämre på små arbetsplatser, som oftast saknar fackklubbar. Det är ett bekymmer.

Undersökningen visar också att deltidsarbete är vanligt bland HRF:s medlemmar. Bara Handels och Kommunal har fler deltidsarbetande. 1990 arbetade 27 procent av medlemmarna deltid. Nu är 36 procent deltidsanställda.

Tidsbegränsade anställningar och deltidsarbete
* Till tidsbegränsade anställningar räknas vikariat, projekt-, prov-, säsongs- och behovsanställning.
* Totalt har 510 000 personer någon form av tidsbegränsad anställning, en ökning med 130 000 sedan 1990.
* De fasta anställningarna har sedan 1990 minskat med
400 000 till 3,2 miljoner.
* Hotell- och restauranganställda jobbar mindre än de skulle vilja. 16 procent av alla medlemmar i HRF och 44 procent av de deltidsarbetande medlemmarna vill jobba mer.
* Det är framför allt kvinnor som jobbar deltid. 45 procent av kvinnorna i LO arbetar deltid, klart fler än kvinnor inom TCO (27 procent) och SACO (19 procent).
* Bland LO-anslutna kvinnor under 25 år jobbar i dag mer än 50 procent deltid.

Läs hela undersökningen på: www.lo.se

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Nyheter arbetsmiljö

HRF och Choice vill förebygga smitta

Hur kan hotellanställda skyddas mot coronavirus i sitt arbete? Det har HRF och Nordic Choice Hotels försökt ta reda på i ett gemensamt projekt. Målet är att ta fram ett verktyg, som en checklista, som kan användas på kedjans hotell.

Publicerad 1 mars 2021 Kommentera
HRF och Choice vill förebygga smitta
Nordic Choice Hotels och HRF tar gemensamt grepp på coronarisker i arbetsmiljön. Foto: Paul Wallén/Mostphotos, Colourbox
Alejandro Quezada

I augusti förra året gick Nordic Choice-kedjan ut med att alla deras anställda med gästkontakt skulle bära munskydd för att förhindra coronasmitta. Problemet var bara att beslutet inte hade förhandlats med Hotell- och restaurangfacket.

Till slut hittade parterna en lösning – ett gemensamt projekt för riskbedömning och riskhantering kring covid-19 på hotellen.
– Vi har tillsammans med företagshälsovården i form av läkare och arbetsmiljöingenjör gått igenom hur arbetet med smittorisker ser ut på hotellen, vilka åtgärder som har gjorts och vad som behöver göras, säger Alejandro Quezada, HRF-ombudsman och regionalt skyddsombud som arbetar med projektet.

Sex Choice-hotell har genomgått en fördjupad riskbedömning. Planen är att med erfarenheterna därifrån skapa ett verktyg som sedan ska kunna användas på samtliga hotell i Nordic Choice-kedjan.
– Branschen är bra på att hitta lösningar, men det har inte funnits ett standardiserat sätt att arbeta med det här. Vi vill ge hotellen en struktur att följa, någon form av mall eller checklista. Vi som parter vill ta ett grepp på hur man kan jobba förebyggande i arbetsmiljön, säger Alejandro Quezada.

Erfarenheterna från hotellen ska diskuteras på ett möte i nästa vecka.

Nyheter VÅRT HRF

Hallå där, Anne Carlén Hellgren

Att starta nytt jobb under en pandemi är inte optimalt. Men Anne Carlén Hellgren, ny kassör i HRF:s avdelning 31 Karlstad, är taggad.

Publicerad 1 mars 2021 Kommentera
Hallå där, Anne Carlén Hellgren
Anne Carlén Hellgren. Foto: Linn Malmén
Anne Carlén Hellgren. Foto: Linn Malmén

I december tog Anne Carlén Hellgren över rodret som kassör på HRF-kontoret i Karlstad.
Vad gjorde du tidigare?
– Jag kommer från Kommunal, där jag bland annat var regionalt fackligt ombud för privatanställda. Jag har stor erfarenhet av att arbeta med små privata arbetsgivare.

Vad lockade med HRF?
– Det är snabba puckar, kortare beslutsvägar och man får vara mer allround. Jag gillar att ha många bollar i luften, och det får man verkligen här. Det är underbart!

Vad tar du med från Kommunal?
– Förmågan att värva förtroendevalda. Att organisera, att väcka intresse. Jag har jobbat jättemycket med det. Ju fler förtroendevalda, desto mer kan vi påverka.

Nyheter konkurs

Här fortsätter konkurserna att öka

Konkurserna sjunker i de flesta branscher – men inte bland restauranger. Där ökade konkurserna med 48 procent i februari, jämfört med februari 2020. Det visar statistik från UC.

Publicerad 1 mars 2021 Kommentera
Här fortsätter konkurserna att öka
Förra året var ett krisår i restaurangbranschen. Nu verkar det som att konkurserna fortsätter att öka även i år. Foto: Colourbox
Richard Damberg. Foto: UC

Under krisåret 2020 gick nästan 700 svenska restauranger i konkurs, runt 200 fler än året innan. Och ännu har ökningen inte stannat upp, visar ny konkursstatistik.

– Restaurangbranschen är den enda branschen där konkurserna ökar jämfört med februari 2020, från 29 till 43. Det lär tyvärr inte blir bättre när kaféer och restauranger från och med i dag omfattas av nya, hårdare restriktioner, säger Richard Damberg, ekonom på kreditupplysningsföretaget UC.

Statistiken visar att konkurserna i landet sjönk med nästan 20 procent i februari, jämfört med samma månad 2020. Men restaurangbranschen går mot strömmen. Där steg i stället konkurserna med 48 procent.

Hittills i år har 102 restaurangföretag satts i konkurs. Det är en ökning med 26 procent jämfört med samma period förra året.

– De branscher som har drabbats hårdast av pandemin kommer att ha det fortsatt tufft ett tag till, men när väl vaccineringarna kommer i gång står hushållen redo att spendera pengar på restaurang, nöjen och upplevelser. I de branscherna är det relativt lätt att återanställa personal och startsträckan blir kort, säger Richard Damberg.

Fråga om jobbet.
100
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här