Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Underbetalda diskare fick 240 000 kronor för uteblivna löner

På ett kafé i Göteborg jobbade fyra utländska studenter extra till alldeles för låga löner. Några andra kaféanställda fick reda på det och tog kontakt med facket. Nu får studenterna sammanlagt 240 000 kronor för uteblivna löner och 5 000 kronor var i skadestånd.

Publicerad 27 november 2007

De fyra studenterna, som kommer från Pakistan, arbetade extra med att diska på ett kafé. Några arbetskamrater reagerade på att diskarna fick väldigt låg timlön, 60 kronor i timmen. Dessutom saknades anställningsbevis. Arbetskamraterna, som var medlemmar i facket, tog kontakt med Hotell- och restaurangfacket.

– Vi fick inte ta pauser, ingen lunch och fanns inte inlagda i schemat som de andra. Dessutom blev vi ofta hemskickade om det regnade eller om chefen inte tyckte att det kom tillräckligt med folk, säger Nasir.
Han och de andra har levt under en otroligt stark psykisk press.
– Vi har varit beroende av vårt jobb och har inte känt till våra rättigheter. Vi blev ofta utskällda av vår chef och kände oss hotade.

Per-Anders Pettersson (bilden) är ombudsman på Göteborgsavdelningen. Han har skött förhandlingen för de fyra studenterna.
– Upprinnelsen är att några arbetskompisar till studenterna tog kontakt med oss eftersom de tyckte att det var fördjävligt hur deras anställningsvillkor, löner och liknande såg ut, säger Per-Anders Pettersson.
Han träffade de fyra studenterna som valde gå med i facket.
– Vi är nu klara med beloppen och skadestånden.
Arbetsgivaren kommer att betala ut totalt 240 000 kronor till de fyra studenterna, säger Per-Anders Pettersson.

– Vi är jätteglada och känner att vi har fått upprättelse. Men det är inte pengarna som är viktigast utan signalen om att det inte är okej att en arbetsgivare får behandla sina anställda hur som helst, säger Salman.
Studenterna har också fått fasta anställningar på kafét samtidigt som de fortsätter med sina studier.
– Det känns okej att jobba kvar. Vi behöver våra jobb, säger Zahid.

Han berättar att arbetsgivaren behandlat dem korrekt efter förhandlingarna, även om det kompisaktiga tonfallet är borta. De fyra vännerna uppmanar nu anställda i liknande situationer att höra av sig till facket.
– Kontakta facket så att du blir medveten om dina rättigheter och om vad lagen säger, säger Shaheen.
– Vi har fått reda på vilka rättigheter vi har och nu känns det som att det går att se ljust på framtiden i Sverige igen, tidigare kände vi oss ensamma och dåligt behandlade, säger Nasir.

Nasir och hans kamrater heter egentligen något annat men vill vara anonyma. Bilden är tagen i ett annat sammanhang och visar inte personerna i artikeln.

Fakta: Vad händer nu?
? Beloppen kommer att betalas ut i omgångar den 25 december, den 25 januari och den 25 februari.
? Utöver detta får var och en ett allmänt skadestånd på 5 000 kronor.
? Arbetsgivaren ska också betala 25 000 kronor till HRF för brott mot kollektivavtalet.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Nyheter SJUKDOM

Färre ska utförsäkras

Häromdagen presenterade regeringen en förändring av sjukförsäkringen som ska minska andelen avslag. Bra, men mer behövs, menar Robert Sjunnebo på LO-TCO Rättsskydd.  

Publicerad 27 november 2020 Kommentera
Färre ska utförsäkras
En ny formulering i lagen ska göra att färre blir utförsäkrade vid dag 180. Foto: Colourbox

Den som varit sjuk i 180 dagar ska prövas mot normalt förekommande arbete. Det innebär att man tittar på om du skulle klara något arbete, även om du inte kan göra det du gjorde när du blev sjuk.

Enligt dagens regler ska den prövningen ske såvida det inte finns särskilda skäl att låta sjukpenningen fortsätta.

I veckan meddelade regeringen och samarbetspartierna att man vill ändra begreppet ”särskilda skäl” till ”övervägande skäl”.

Robert Sjunnebo. Foto: LO-TCO Rättsskydd

– Det är en betydande justering. Samtidigt kvarstår alla andra problem med sjukförsäkringen. Till exempel Försäkringskassans krav på sjukintyg och dess innehåll. I princip har vi ett system där utbildade personers – läkares – bedömningar överprövas av personer som saknar medicinsk utbildning, säger Robert Sjunnebo, jurist och enhetschef på LO-TCO Rättsskydd.

Den föreslagna förändringen vilar på utredningen av sjukförsäkringen som presenterades tidigare i år. Enligt Robert Sjunnebo är det viktigt att resonemanget som fördes i utredningen också lyfts i det kommande lagförslaget.

– Till exempel föreslår utredningen att det typiskt sett ska räcka med en läkares bedömning att man kan återgå till sitt ordinarie jobb före dag 365 för att slippa omprövning vid dag 180. Man ska heller inte exkludera vissa diagnoser som i dag, till exempel psykiska.

Kostnaden för reformen beräknas till 300 miljoner kronor per år. Statens kostnader för sjukpenning 2019 låg på drygt 36 miljarder kronor, enligt Försäkringskassans årsredovisning. Att de nya reglerna skulle leda till några dramatiska effekter motsägs av kostnaden.

– Det är en given slutsats, det är inte jättemånga som kommer att påverkas. Reformen står inte i paritet till de stora ord som användes när den presenterades. Sjukförsäkringen har väldigt stora problem, det här begränsar en liten del av dem, säger Robert Sjunnebo.

Nyheter TÄVLING

Paulina blev Årets sommarjobbare

Det var som väntat färre nominerade till Årets sommarjobbare 2020, men tre värdiga pristagare kunde ändå utses. En av dem är Paulina Sandberg på Tallhöjden hotell och restaurang i Simlångsdalen.

Publicerad 26 november 2020 Kommentera
Paulina blev Årets sommarjobbare
Paulina Sandberg sommarjobbade på Tallhöjden hotell och restaurang. Foto: Tallhojden.se, Privat
Paulina Sandberg. Foto: Privat

Priset Årets sommarjobbare är till för att lyfta fram unga inom hotell- och restaurangbranschen. Det var av naturliga skäl färre nominerade i år. Men initiativtagaren Fredrik Åström, vd på Svenska kulturpärlor, säger att de som trots allt fick sommarjobb i år har fått göra en stor insats.

En av dem är Paulina Sandberg, 17 år, som vann i kategorin hotell. Paulina arbetade på Tallhöjden hotell och restaurang.
– Jag städade stugor och rum, stod i disken och serverade. Det var väldigt varierande och jättekul att lära sig.
Paulina går samhällsprogrammet på gymnasiet och fortsätter att arbeta helger på hotellet. Hon skulle kunna tänka sig att arbeta inom hotell- och restaurangbranschen även i framtiden.
– Det är en möjlighet. I så fall skulle jag helst arbeta med servering, eftersom jag tycker att det är kul att prata med gästerna.

Hon visste inte att hennes chef nominerat henne förrän hon fick priset.
– Jag blev jätteglad. Jag fick höra att det var för att jag jobbat mycket och varit social med gästerna. Det var kul att höra.

Amanda Nordenby, Katrinelunds gästgiveri och sjökrog, fick priset i kategorin restaurang och Gabriella Fröslev, Hotell Gässlingen, i kategorin kök.
De tre vinnarna får varsitt stipendium för en två veckor lång kurs på Swiss Education Center.

Nyheter stipendium

Facklig feminism får resurser

För tredje gången ska LO dela ut ett stipendium för facklig feminism. Summan, 50 000 kronor, ska användas för att lyfta viktiga jämställdhetsfrågor ute på arbetsplatserna.

Publicerad 26 november 2020 Kommentera
Facklig feminism får resurser
För tredje året utlyser LO ett fackligt feministiskt stipendium. Foto: Colourbox

Efter det fackliga metoo-uppropet föddes idén till ett feministiskt stipendium för att stötta initiativ för att öka jämställdheten ute på LO-medlemmars arbetsplatser. 2021 kommer stipendiet att delas ut för tredje gången.

– Det är inget pris man får för något man redan gjort. Det här är ett stöd för personer som vill göra till exempel en studie, en utbildning eller dylikt, säger Joa Bergold, utredare på LO.

Joa Bergold. Foto: LO

I år fick Musikerförbundet stipendiet för att studera kvinnliga dansbandsmusikers villkor. Året dessförinnan delades stipendiet mellan Seko Sjöfolk och ett kvinnligt nätverk inom Elektrikerna, Byggnads och Målarna.

– LO-förbunden är lika till sin struktur, men har olika utmaningar. Genom det här stipendiet vill vi belysa hur det ser ut på LO-medlemmarnas arbetsplatser, säger Joa Bergold.

Hon uppmanar den som tidigare sökt att göra det igen.
– Att man inte fick pengar då var inte för att ansökan var dålig. Det har varit väldigt många bra initiativ.

Sista ansökningsdag är den 15 januari. Här kan du läsa mer om hur du söker.

Fråga om jobbet.
101
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här