Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Restaurang stäms på 210 000 för uppsägning av sjukskriven

Ett restaurangföretag i Vellinge kommun har blivit stämt i Arbetsdomstolen, AD. Hotell- och restaurangfacket kräver att företaget betalar 210 000 kronor till en före detta anställd, som skadestånd för uppsägning utan saklig grund.

Publicerad 28 november 2007

Den anställde hade arbetat i sex år på restaurangen när han i januari 2006 sjukskrevs i två veckor. I februari blev han inlagd på behandlingshem. Enligt stämningsansökan underrättades arbetsgivaren om situationen och hur länge behandlingen beräknades pågå.

Men arbetsgivarens version av historien är en annan.
– De påstår att de inte informerats om att den anställde sjukskrivit sig utan uppfattat det som att han frivilligt frånträtt sin anställning, säger Benny Wiklund, HRF-ombudsman i Skåne.

Efter att lokala och centrala förhandlingar inte lett till någon lösning går nu ärendet vidare till Arbetsdomstolen. Där kräver facket att medlemmen ska få skadestånd på 210 000 kronor för brott mot lagen om anställningsskydd och kollektivavtalet. Dessutom över 80 000 i ersättning för ob, övertid och semesterersättning som arbetsgivaren inte betalat ut.

Hotell- och restaurangfacket vill även att företaget betalar 190000 till förbundet för lag- och avtalsbrott.
Målet kommer att tas upp i AD våren 2008.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.