Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Två tallrikar är max på Hard Rock Café

Personalen på Hard Rock Café i Göteborg får servera max två tallrikar i taget – om de inte kan bära alla tallrikar med en hand. Det har Arbetsmiljöverket beslutat.

Publicerad 2 september 2010

Orsaken till beslutet är en trappa som går mellan köket och våningsplanen där maten serveras. Risken för att någon ska trilla och slå sig där är stor, menar Arbetsmiljöverket i Göteborg. Därför kräver verket att de anställda bär max två tallrikar, motsvarande tre kilo, eller har en hand helt fri när de går i trappan. Beslutet gäller både Hard Rock Cafés egen personal och inhyrd.

Med tanke på den stora mängden mat som serveras, cirka 500 portioner per kväll, ser verket också risk för belastningsskador. Detta gäller särskilt restaurangens så kallade ”foodrunners”, som bär ut ungefär 70 procent av alla tallrikar.

Arbetsgivaren har redan vidtagit flera åtgärder för att förbättra arbetsmiljön. Bland annat har ledstänger satts upp i trappan och lunchen serveras numera som buffé, men Arbetsmiljöverket är ändå inte nöjda. Senast den 1 december måste Hard Rock Café ha löst problemet, annars riskerar de 50 000 kronor i vite.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här