Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Stor kortsvindel på Malmökafé

En av de största skimningshärvorna i branschen håller på att nystas upp på ett kafé i Malmö. Hittills har över 400 gäster anmält sina kort som kapade.

Publicerad 11 oktober 2010

Det var i mitten av augusti som polisen slog till mot kaféet i Malmö efter att en dansk säkerhetsorganisation slagit larm. En stor mängd danska kortkunder hade då på kort tid anmält sina kort som kapade, och den enda gemensamma nämnaren var att de besökt kaféet i Malmö.

Polisen misstänker att svindeln genomförts med hjälp av en falsk kortdragarmaskin. När kunderna har betalat med kort har maskinen lagrat uppgifterna i stället för att ta betalt.
– Kortläsaren på kaféet har inte varit kopplad till någon bank. Den har bara givit ett kvitto – kundens exemplar och så har numret lästs av, säger Stefan Larsson vid polisens bedrägerirotel till Sydsvenskan.

Kortinformation har sedan använts för att ta ut pengar, huvudsakligen i Thailands huvudstad Bangkok. Hittills har drygt 400 personer anmält att de fått sina kort kapade, men polisen tror att fler kan komma att höra av sig. Hur mycket pengar svindlarna kommit över är än så länge oklart.

Vid tillslaget greps flera personer med anknytning till kaféet. Alla har släppts men enligt polisen är två av dem fortfarande misstänkta.

Fakta: Skimning

Skimning, eller kortkapning, är att med hjälp av en apparat eller annat hjälpmedel kopiera någon annans kredit- eller betalkortsuppgifter. Informationen används sedan för att ta ut pengar eller för att köpa saker på internet. 


Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här