Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Lönebråk mellan personal och ägare på Malmökrog

En infekterad strid har brutit ut mellan anställda och arbetsgivare på restaurang The Vision i Malmö. Nu polisanmäler båda sidor varandra.

Publicerad 6 september 2010

Restaurangen The Vision i Västra hamnen i Malmö var tänkt att bli en lyxkrog av internationell standard. Men något gick snett, och i augusti fick krogen stänga. Då hade personalen inte fått någon lön på tre månader.
– Det jag har fått höra i en första förhandling är att arbetsgivaren i juni gick in i en akut likviditetskris, och att det är därför löner och semesterersättning inte har betalats ut, säger ombudsman Lynn Ljungberg som sköter förhandlingarna för de sex HRF-medlemmar som arbetade på restaurangen.

Men det finns också en annan sida av tvisten. Ägarna till The Vision har i flera tidningar skyllt problemen på restaurangens anställda, och har bland annat anklagat dem för att ha förskingrat pengar från företaget. I gengäld har nu nio anställda på krogen polisanmält arbetsgivaren för förtal. Detta är dock ingenting som Lynn Ljungberg tänker ta ställning till.
– Mitt jobb är att försöka se till att våra medlemmar får de pengar som de har rätt till.

Enligt henne har arbetsgivaren lovat att göra rätt för sig. Ett problem är dock att en del av de anställdas lönekrav börjar bli gamla.
– Tiden är ganska kort innan lönekraven går ut, så det är väldigt viktigt att man vänder sig till facket tidigt, säger Lynn Ljungberg.
En ny förhandling med ägarnas representanter är planerad till senare den här veckan.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här