Nyheter Startsidan
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Stor granskning av unga arbetsplatser

Unga har rätt till en säker start på sitt arbetsliv. Det tycker Arbetsmiljöverket som planerar att inspektera 850 arbetsplatser med många unga sommarjobbare.

Publicerad 4 juni 2010

Den sommarjobbstid nu kommer till många arbetsplatser. För att se till att de nya sommarkollegorna får en säker start på arbetslivet planerar Arbetsmiljöverket att inspektera arbetsplatser med många unga. Runt 850 arbetsplatser ska få besök, däribland många hotell och restauranger.   
– Just restauranger är en stor del, men också campingverksamhet av olika slag, säger Billy Karlsson på Arbetsmiljöverket som samordnar insatsen.

Inspektörerna ska särskilt kontrollera att de unga får en riktig introduktion till arbetet, att de får en handledare och att det har gjorts en riskbedömning av just deras arbetsuppgifter.
– Vi ska också kolla så att de har fått ordentlig information om hur de ska utföra arbetet på ett säkert sätt. Det handlar både om ergonomi, som tunga lyft, och andra saker som våld- och hotsituationer.  

Besöken ska göras mellan maj och september.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.