Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Smutsigt kök gav böter

En krogägare i Mora har dömts till dagsböter för att krogens kök inte varit ordentligt städat.

Publicerad 4 december 2008

Det var för drygt ett år sedan som kommunens inspektörer gjorde en kontroll på en restaurang i centrala Mora. Det konstaterades att krogens kök var smutsigt och väldigt rörigt. Bland annat låg olika sorters livsmedel blandade tillsammans, skriver Dalarnas tidning.

Inspektörerna beslutade att restaurangen skulle stängas, och gjorde samtidigt en anmälan om brott mot livsmedelslagen. Nu har krögaren dömts till dagsböter på sammanlagt 17 400 kronor.

En annan krogägare i Dalarna står också åtalad för samma sak, men i det fallet har domen inte fallit än.

Fakta: Brott mot livsmedelslagen
Om inspektörer finner att en restaurang har allvarliga brister i sin livsmedelshantering kan de anmäla företagets ägare för brott mot livsmedelslagen. Det är sedan en åklagare som beslutar om åtal ska väckas. För att någon ska dömas för brottet krävs att bristerna är allvarliga, och att de har uppstått på grund av oaktsamhet eller uppsåt. Tidigare var det högsta straffet för denna typ av brott fängelse. I dag är det högsta straffet dagsböter. Det är dock ovanligt att anmälningarna leder till fällande domar. Källa: Livsmedelsverket.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här