Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Sheraton stäms för diskriminering

I mars i år blev en romsk kvinna ifrågasatt när hon kom in i hotell Sheratons frukostmatsal. Hon anvisades att dricka kaffe i lobbyn. Diskrimineringsombudsmannen, DO, har nu beslutat att stämma hotellet.

Publicerad 4 november 2014

Kvinnan var gäst på Sheraton i Stockholm den 24–25 mars i år. Regeringens vitbok över diskriminering och övergrepp mot romer skulle presenteras och kvinnan var inbjuden av regeringen för att tala vid ceremonin.

När kvinnan skulle äta frukost kom en anställd fram och frågade vad hon hade för ärende i frukostmatsalen. Efter en kortare ordväxling anvisades kvinnan till lobbyn för att dricka kaffe där i stället.
Diskrimineringsombudsmannen, DO, har nu utrett händelsen. Kvinnan har särbehandlats och detta har samband med hennes etniska tillhörighet, anser DO som nu beslutat att stämma hotellet.

– Romer utsätts ofta för diskriminering i vardagssituationer och utesluts från det som majoritetssamhället tar för givet, säger Agneta Broberg, diskrimineringsombudsman, i ett pressmeddelande.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här