Nyheter Startsidan
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

”Sänkt moms kan ge 15 000 nya jobb”

Sänkt moms på restaurangmat skulle skapa 15 000 nya jobb i branschen. Det är en av slutsatserna i en ny rapport som SHR beställt.

Publicerad 18 juni 2010

Mellan 7 000 och 34 000 nya jobb, lägre priser på krogen och mindre skattefusk. Det är några av effekterna en halvering av restaurangmomsen skulle få, enligt en rapport från Handelns utredningsinstitut. Bakom rapporten ligger SHR, som anser att momsen på restaurangmat borde sänkas till samma nivå som för livsmedel: 12 procent i stället för dagens 25.
– Den här rapporten visar tydligt att en sänkning av restaurangmomsen är ett enkelt och effektivt verktyg för att skapa 15 000 nya jobb. Det är därför märkligt att de politiska partierna tvekar inför att genomföra denna slagkraftiga åtgärd mot ungdomsarbetslöshet och utanförskap, säger Eva Östling Ollén, SHR:s nya vd i en kommentar.

I en opinionsundersökning som Novus opinion gjort på uppdrag av SHR, tycker sex av tio svenskar att momsen på livsmedel och restaurangmat borde vara samma. Drygt hälften säger att de skulle äta ute oftare om momsen sänktes.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.