Nyheter

Så firar HRF 1 maj

HRF:are runt om i landet är redo med nymålade plakat, tal och popcorn – på söndag är det 1 maj.

Publicerad 29 april 2016
Så firar HRF 1 maj
Plakatmåning hos HRF avdelning Stockholm-Gotland.

”Rättigheter som vi i dag tar för givna har arbetare historiskt fått betala för med blod, svett och tårar”. Det skriver Tural Kokulu från Hotell- och restaurangfacket avdelning Väst inför 1 maj. Men även i modern tid behöver arbetstagarna visa sin styrka och kämpa för trygga anställningar, påpekar han. Detta sker också på olika håll i landet.

Här är några exempel:

  • HRF:s ordförande Therese Guovelin träffar medlemmar i Arbetarrörelsens hus i Borås klockan 13:15. Hon håller också tal i Ulricehamn klockan 11:00 och i Stadsparken i Borås klockan 14:45.
    I talet kommer Therese Guovelin bland annat tala om ”The Swedish Dream”, att det i Sverige är möjligt att utbilda sig och anta spännande jobbutmaningar även om man inte är född av rika föräldrar.
  • I Göteborg deltar HRF i LO:s aktiviteter på Olof Palmes plats. Förutom politik bjuds det på gratis popcorn. Klockan 15:30 är det avmarsch mot Götaplatsen där statsminister Stefan Löfven och kommunstyrelsens ordförande Anne-Sofie Hermansson talar.
  • HRF avdelning Stockholm-Gotland samlas klockan 13:30 i Humlegården, för att måla plakat och sedan klockan 14:00 tåga mot Norra bantorget där det bli tal, mingel, kaffe och smörgås i HRF-sossens tält.